Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Halmstad Hammers A-lag bjuder sin supporterklubb Sledgehammers på gratis bussresa till Ljungby och toppmötet mot Troja. Bild: Montage

Supportrarna åker gratisbuss – tack vare Hammers A-lag

Under lördagen spelar Halmstad Hammers bortamatch mot serieledarna Troja-Ljungby.
Då passar A-laget på att bjuda sin supporterklack Sledgehammers på gratis bussresa till matchen.
– Det är det minsta vi kan göra för att bjuda tillbaka, säger lagkapten Sebastian Åkesson.

Initiativet kom från Martin Pärnas pappa Ants, en välkänd profil inom Halmstadidrotten.

– Jag tyckte att laget skulle göra något för sina supportrar och la fram förslaget om att lägga en slant och bjuda Sledgehammers på gratisresa till Ljungby, säger han.

Sagt som gjort.

Pärna skickade vidare stafettpinnen till sonen Martin och Hammers lagkapten Sebastian Åkesson som fick uppgiften att kolla intresset hos sina lagkamrater.

– Pärnas farsa som tyckte att detta skulle vara en bra grej och vi i laget hoppade på direkt för Sledgehammers betyder mycket för oss, säger Sebastian Åkesson och fortsätter:

– De står här varje match och stöttar oss. Det minsta vi kan göra att sponsra en resa för dem så att de kan följa med på en bortamatch också. Samtidigt får vi stöd och det vinner vi på.

Vill bjuda tillbaka

Spelare, ledare, läkare och materialare. Alla i Halmstad Hammers A-lag ställde upp direkt när frågan kom. Och anledningen var lika självklar som tydlig.

– Vi vill bjuda tillbaka till dem. De åker land och rike runt för att kolla våra matcher så det är klart att vi ska ställa upp när det är en sådan här match, säger Martin Pärna.

– Det känns jättebra. Nu kanske vi kan få det lilla extra stödet i ryggen så att vi kan plocka hem tre poäng. Det hoppas jag verkligen, säger Åkesson.

Var det aldrig någon tvekan att ställa upp på detta när frågan kom på tal?

– Nej! Det var en självklarhet, säger Åkesson.

Vad kan ni tänkas bjuda tillresta Hammerssupportrar på i mötet med Troja?

– Tre poäng, säger Pärna.

– Jag har rätt så många kompisar som spelar i Troja så jag kanske kan bjuda på någon dragning på dem då, säger Åkesson.

Stabilt lag

Även tränartrojkan valde att ställa upp på förfrågan.

– Det var självklart. Sledgehammers är värda det. De ställer sig alltid bakom oss och står upp för oss så det är klart att även vi ville vara med och sponsra så att supportrarna kan få åka gratis, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

Han har alla spelare tillgängliga utom Tom Johansson (kraftig hjärnskakning).

– Vi står inför en härlig utmaning och jag tror att det kan bli en riktigt bra match, säger Johansson som tror att disciplinen blir avgörande för matchen.

– Troja är seriens stabilaste lag och det är ett bra lag vi ställs mot. Men spelar vi lika disciplinerat som i hemmamötet mot dem (seger med 1–0) så ska vi nog kunna skaka dem.

Fler lokala sportnyheter hittar du här