Lagkaptenen Robin Dahse blev dubbel matchhjälte för Hammers när han först räddade kvar sitt lag i matchen och sedan avgjorde den på den 20:e straffen. Bild: Mathias Bengtsson

Supporterspelaren klev fram när Hammers tog skön revansch

Först kvitterade han till 4–4 efter det tredje underläget i matchen mot Tranås. Sedan höll han laget kvar i matchen med sin straff till 3–3 varpå han avgjorde på den 20:e straffen.… Det var lagkaptenen och supporterspelaren Robin Dahse som visade vägen till revansch efter käftsmällen senast, 1–10 mot Kalmar.

|

Tranås 4

Hammers 5

(1–1, 2–1, 1–2, 0–0, 0–1)

– Ja, det var oerhört viktigt för gruppen där vi verkligen visar karaktär efter smällen senast, säger Dahse.

– En skön revansch och en riktig moralseger, där vi tre gånger om reser oss från underläge, instämmer tränaren Fredrik Johansson.

Och till slut vände till seger, om än efter straffar, sedan Robin Dahse bombat in den 20:e rakt upp i August Hedlunds högra kryss.

– De tre första straffarna hade jag skjutit lågt så när jag tog ett snack med Jakob (andremålvakt Hellsten) i båset sa han ”skjut högt!”.

Då hade det under hela matchen haglat utvisningar, där lagen fick tillbringa nästan en period var i utvisningsbåset av den nästan löjligt petige Alex Eriksson.

– Men han var faktiskt inne hos oss före matchen och förklarade att han var petig och skulle ta utvisningar för slashing. Så vi var förvarande, påpekar Johansson.

– Fast jag har aldrig varit med om en domare som tar så små grejer så det blev en väldigt ryckig match när man inte riktigt visste nivån, inflikar Dahse.

Tre raka Tranås-utvisningar i matchinledningen satte hemmalaget i brygga och i sitt tredje power play kunde Ludvig Nilsson snärta in 1–0 (7.49).

Men snart var det dags för Hammers att drabbas av domare Erikssons petighet och i spel tre mot fem kunde laget inte hindra Fredrik Lindström från att direktskjuta in 1–1 (10.48) från blå linjen.

Tranåsbacken skulle också göra 2–1 i den andra perioden (28.26) när han helt oattackerad fick åka från bakom eget mål upp i Hammers zon och slänga in en puck mot främre stolpen som – slank in där Jacob Crespin förstås borde ha täppt till.

Efter att Martin Pärna prickat stolpen var det dock kvitterat till 2–2 (31.35) när Ludvig Nilsson igen höll sig framme i spel fem mot tre. Bara för att några minuter senare återigen hamna i underläge när Pontus Eklöf dirent från utvisningsbåset lirkade in 2–3 (36.37).

Ny kvittering när Martin Pärna avslutade ett vackert anfall till 3–3 36 sekunder in i tredje perioden. Och nytt underläge, 3–4 (46.49) efter en ny miss av Crespin när han släppte in William Wennströms skott vid sin närmaste stolpe.

Men det var Robin Dahse som skulle få sista ordet. Först när han styrde in 4–4 (54.22) i power play, ”fint pass av (David) Stenbacka”, sedan när han tryckte in 3–3 i straffavgörandet bär Tranås hade ”matchboll”. Och till slut den sista och 20:e.

Då kunde Hammers åka hem med två tunga poäng sedan backlånet från Vita Hästen, Leksands forne J20 superelit-kapten Jakob Stöffling debuterat på rekordkort varsel.

– Han gör det fullt godkänt med tanke på att han inte ens tränat med oss, anser Hammers-tränaren.

Och dessutom träffade sitt nya gäng för första gången på parkeringen i Tranås före matchen!