Jacob Sundbergs drömmål till 6–5 blev, efter 0–3-underläge,  också Halmstad Hammers segermål mot Tyringe
Jacob Sundbergs drömmål till 6–5 blev, efter 0–3-underläge, också Halmstad Hammers segermål mot Tyringe Bild: JESPER ZERMAN

Sundbergs drömmål Hammers lycka: ”Vackraste på fem år”

0–3, 2–4 och 4–5.
Men till slut var det ändå Halmstad Hammers som plockade med sig alla tre poängen från Tyrs Hov.
Det kan laget tacka Jacob Sundberg för som avgjorde till 6–5 med sitt drömmål mot Tyringe.

ANNONS
|

Tyringe 5

Hammers 6

(3–2, 2–2, 0–2)

– Det var länge sedan som jag gjorde ett så snyggt mål, säkert en fyra, fem år sedan, skrattar Jacob om fredagskvällens stora prestation och behållning.

Matchuret hade passerat 13 minuter av den tredje perioden när Sundberg kom på högerkanten och fräckt bröt in på mål för att sedan trycka upp pucken i Joakim Strandbergs nättak till 6–5.

– Jag hinner inte ens tänka utan gör det bara och ser inte ens att det är mål. Men de senaste veckorna har jag faktiskt tränat på det och (Robin) Dahse sa faktiskt inför slutperioden att ”nu går du in och gör mål”. Och så gör jag det! Jag menar, det är ju inte så ofta, säger Jacob som med tre mål på två säsonger knappast har gjort som känd som en ”sniper”.

ANNONS

Desto skönare då när det blev ett mål som dessutom blev avgörande.

Men det hängde på millimeter på slutet när Tyringe ursinnigt forcerade för en kvittering, Simon Ericsson prickade ribban och Oskar Magnusson i slutsekunden hade helt öppet mål men missade pucken när den studsade över klubban.

– Ja, det var svettigt, pustar tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson ut.

– Jag visste inte riktigt var vi stod innan matchen. Och ärligt talat, jag vet inte riktigt var vi står nu heller. Det enda jag vet är att vi tog tre blytunga poäng med oss efter uppehållet, att det var jävligt viktigt inför fortsättningen och att vi visar en fantastisk moral, fortsätter han.

Jodå, i synnerhet som Hammers fick en mardrömsstart med 0–3 efter 13.28 och mål av Casper Åkesson, Oskar Magnusson och Simon Ericsson varav de två sista målen inte såg otagbara ut för Jakob Hellsten.

Därför valde han ihop med lagledningen att kliva av och lämna över målvaktsuppdraget till Jacob Crespin.

– Det går ändå inte att lasta Hellsten för alla målen utan det är hela laget som släpper in billiga mål och bjuder på många chanser, inflikar Johansson.

I det läget var det rejäl uppförsbacke för Hammers mot den transatlantboostade nästjumbon.

ANNONS

Tills Hammers på åtta(!) sekunder var inne i matchen igen. Först när Melker Iversen i power play tråcklade in 1–3-pucken vid ena stolpen (16.07) och sedan när Alexander Klarin direkt efter tekning i mittzonen tog sig in i anfallszonen och fick se sitt skott gå in vid Joakim Strandbergs bortre stolpe till 2–3.

– Men vi hade egentligen aldrig någon panik för vi har oss bra självförtroende att vi vet att får vi bara in en kasse så kan det lossna, förklarar Jacob.

För efter vackert powerplay mot ett dock lite väl passivt Hammers kunde Jackson Cressey trycka in 4–2 till hemmalaget (26.47) och uppförsbacken blev lite brantare igen.

Men Hammers var det bättre laget i mittperioden och efter att William Berg via ribban gjort 3–4 (29.00) efter målvaktsretur och lagkaptenen Robin Dahse sedan omarkerad prickskjutit in 4–4 (34.15) var gästerna ikapp.

– Här har vi ett momentum som vi måste ta till vara på bättre, påpekar Hammers-tränaren som fick se en fri Martin Pärna från halva planen med stukat självförtroende missa sitt friläge bara halvminutens senare och i stället kunde konstatera underläge även efter andra perioden, 4–5. Detta sedan Hammers helt gått bort sig i anfallszonen och bjudit Tyringe på en 3 mot 2-omställning som William von Barnekow retfullt enkelt kunde utnyttja (38.51).

ANNONS

– Vi släppte till alldeles för mycket kontringar och 3 mot 2-lägen i dag när vi tappar tredje anfallaren i anfallszonen, analyserar Sundberg.

Men när Hugo Gabrielsson med matchens hårdaste slagskott från blå linjen, pucken utmed isen hade studsat när Strandberg reagerade, gjorde 5–5 (43.12) skulle matchpendeln den här gången svänga över till Hammers fördel.

– Vi gick ner på tre femmor de sista tio minuterna och det gav effekt, konstaterar Fredrik som då också fick se Sundbergs drömmål.

Och Tyringes missade jättechanser på slutet.

– Men det har ju sin naturliga förklaring i att vi inte varit fullt lag på träningen förrän de två sista träningarna. Och efter ett så långt uppehåll är det inte bara att trycka på en knapp och tro att allting fungerar perfekt direkt, poängterar han.

– Så det viktigaste i dag – det var de tre poängen för nu är vi igång igen.

Läs mer: Hammers-lånet drömmer om NHL: @Det är prio ett!”

ANNONS