Ishockey Hockeyettan Södra Halmstad Hammers HC - Krif Hockey KallingeJakob Stöffling
Ishockey Hockeyettan Södra Halmstad Hammers HC - Krif Hockey KallingeJakob Stöffling Bild: Johan Persson

Succélånet kallas tillbaka – men Hammers håller dörren öppen

Jakob Stöffling lämnar Halmstad Hammers. Backlånet kallas tillbaka till Vita Hästen – men Hammers utesluter inte att han dyker upp i klubbens färger igen framöver.
– Han trivdes här och vi med honom, säger Hammerstränaren Fredrik Johansson.

ANNONS
LocationHalmstad arena ishallen||

Jakob Stöfflings sejour i Halmstad Hammers är över för den här gången.

Den 20-årige backen, som lånades in från Vita Hästen för att få speltid, kallas tillbaka till Norrköpingsklubben. Det berättar Hammers på sin hemsida.

Huruvida när det blir spel i Vita Hästen återstår att se. Den allsvenska klubbens match mot Tingsryd på onsdagskvällen är uppskjuten på grund av sju misstänkta fall av covid-19 i truppen. Vita Hästens A-lag pausar nu sin verksamhet tills att man har fått sina testsvar.

Samtidigt håller Fredrik Johansson, Hammers tränare, dörren öppen för att Stöffling kan återvända till Hammers framöver.

– Han trivdes här och vi med honom. Vi har en bra dialog med Vita Hästen, han är ju deras spelare så vi får se vad som händer, säger Fredda.

ANNONS

Jakob Stöffling spelade totalt sju matcher för Hammers och gjorde ett mål och fem assist. Han hade också +6 i plus/minus-statistiken.

– Jag är jättenöjd med att jag hamnade i Hammers. Halmstad är en fin stad, grabbarna i laget är grymma och coacherna är jättebra, sa Jakob Stöffling nyligen i en intervju med HP-sporten.

– Det har känts riktigt bra att komma hit. I Norrköping blev det i princip bara träningar och det tär på en i längden. Jag vill ju spela matcher, det är därför jag håller på med hockey.

”Fredda” tillbaka i båset

När Hammers möter Tyringe är Fredrik Johansson tillbaka i båset efter att ha missat de två senaste matcherna på grund av en förkylning. Bland spelarna saknas i övrigt bara långtidsskadade Ludvig Wulff.

LÄS MER:Skulle till Tranås – ett mobilsamtal förändrade allt

LÄS MER:Stöffling stannar i Hammers på obestämd tid

ANNONS