Alexander Johansson har varit ett jagat villebråd de senaste veckorna, men forwarden blir kvar i Halmstad Hammers.
Alexander Johansson har varit ett jagat villebråd de senaste veckorna, men forwarden blir kvar i Halmstad Hammers. Bild: Johan Persson

Stjärnan stannar trots lukrativa erbjudanden

Anbuden i vinter har varit många.
Men Halmstad Hammers SHL-meriterade forward Alexander Johansson, 32, har nobbat alla och stannar kvar.
– Det har bara rasslat till och flera erbjudanden har varit lukrativa, säger han.

ANNONS
|

Det slog ner som en bomb när Alexander Johansson i höstas skrev på för Halmstad Hammers.

Under många år var han en stor stjärna i SHL-klubbar som Växjö och Färjestad och gjorde även landskamper i Tre Kronor.

Men de senaste säsongerna har Johansson haft problem med skador och efter en ryggoperation 2018 var det dags för en ny operation i höften i våras.

Intresse från olika ligor för Alexander Johanssn

För att komma i gång igen valde han att spela division 1-hockey i Hammers med en klausul som sa att han fick lämna om något intressant dök upp.

– Intresset var väldigt vagt i höstas och det fanns inget att ta ställning till, men så fort jag hade bestämt mig för att stanna kvar i Halmstad så började det hända saker, säger Alexander Johansson.

ANNONS

Han fortsätter:

– Plötsligt dök det upp bra ekonomiska erbjudanden från Norge, Danmark och Tyskland. Flera klubbar i Allsvenskan var dessutom intresserade, men har jag bestämt något så löper jag linan ut. Fredda (Fredrik Johansson, tränaren) och Nicke (Niklas Söderström, sportchefen) har ställt upp för mig.

– Sedan är jag och familjen tillfreds med situationen i Halmstad.

I november började Alexander ett nytt heltidsarbete på Eleiko i Halmstad, där han jobbar på lagret.

– Jag visste inte vad jag ville göra och funderade på att plugga, men så dök det här jobbet upp när jag började jaga en civil karriär.

Klarade sig från covid-19

Han var en av få i truppen som klarade sig från corona när Hammers drabbades, men har ändå känt sig hängig.

– Jag var seg i kroppen och testade mig för att jag var osäker, men det visade inget.

Avslutningen på hockeyettan blev dock ingen höjdare när Hammers missade att ta sig till Allettan, men Johansson har stora förhoppningar om att vinna fortsättningsserien och på så vis ta bakvägen till allsvenskt kval.

– Det är naturligtvis spekulativt, men jag tror att coronan påverkade oss extremt mycket – höga 80-tal procent – och vi kom ur rytmen efter det långa uppehållet. Nu bör chanserna vara goda, men vi behöver hitta tillbaka till ett vägvinnande spel.

ANNONS

Hur ser din hockeyframtid ut?

– Jag försöker fokusera på det som är nu, men ibland tänker jag på framtiden. Jag får göra en utvärdering efter säsongen och se hur kroppen känns.

Lag 1: Vinnaren i vårserien går till Play in. I Play In deltar lag 7-8 från Allettan norra och södra, samt segrarna i Vårettan norra, östra, västra och södra. Högst rankat lag väljer motståndare.

Lag 2 och 3: Är klara för spel i Hockeyettan säsongen 21/22.

Lag 4-7: Får spela kval till Hockeyettan i en fyrlagsserie. De två bäst placerade lagen i kvalet stannar kvar medan de två sämsta åker ner i division 2.

LÄS MER: SHL-stjärnan klar: ”Jag vill ta upp Hammers i Allsvenskan”

ANNONS