Backen Jakob Stöffling är tillbaka i Hammersdressen och kommer förhoppningsvis att stanna resten av säsongen. Arkivbild.
Backen Jakob Stöffling är tillbaka i Hammersdressen och kommer förhoppningsvis att stanna resten av säsongen. Arkivbild. Bild: Johan Persson

Stöffling tillbaka i Hammers när intensiva dagar väntar

I Halmstad Hammers är alla spelare friska från covid-19 utom en. Samtidigt får laget en förstärkning på backsidan resten av säsongen när Vita Hästen-lånet Jakob Stöffling är tillbaka i Hammers igen.
– Det känns verkligen jättekul, säger Hammers tränare Fredrik Johansson inför måndagens match mot Mörrum.

ANNONS
|

16 personer i och runt a-laget i Hammers har under de senaste veckorna drabbats av coronaviruset.

Nu är alla utom en friskförklarade och redan under måndagen drar de sex uppskjutna matcherna igång med ett bortamöte mot Mörrum.

En av spelarna som drabbades i truppen var Hammers lagkapten Robin Dahse.

– En dag så började lukt och smak försvinna lite och då tänkte jag att nu kommer det. Det var just lukt och smak som var borta en hel vecka. Sedan kom smaken tillbaka lite men lukten är inte helt hundra än. Jag var ytterst lite snorig och sedan hade jag ont i halsen två nätter. Jag hade ingen feber eller hosta så jag har haft det väldigt lindrigt, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Nu har mer än hälften av laget haft det så nu kan vi hoppas att vi klarar en andravåg.

”Slipper fundera och grubbla”

Hockeyettan ville att ni skulle ha spelat klart hela grundserien till den 30 december men gav sedan med sig och sköt sista datumet till den 6 januari.

– Hade jag inte mått bra då hade jag inte spelat. Hockeyettan hade bara fått lösa det på ett eller annat sätt. Kan de inte ha respekt mot oss som spelar angående hälsan och skjuta upp serien - som de gjorde till slut och som var jättebra - men hade de inte gjort det... ja då vet jag inte riktigt, säger Dahse om förutsättningarna.

Den ofrivilliga ledigheten från hockeyn innebär att tajt spelschema fram till den 6 januari.

– Det blir mycket matcher på många dagar och att de kommer tätt är bara roligt, då slipper man fundera och grubbla över vissa matcher utan det är bara att ut och spela, säger Dahse.

– Vi vet att det är ett jävla race om Allettan och att vi fortfarande har det i egna händer. Nu är det upp till oss själva att knipa platsen. Jag tror stenhårt på gruppen och vi är ett bra lag så detta ska vi fixa.

ANNONS
Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse är tillbaka efter att ha drabbats av covid-19 och laddar för intensiva dagar när sex uppskjutna matcher ska vara färdigspelade till den 6 januari. Arkivbild.
Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse är tillbaka efter att ha drabbats av covid-19 och laddar för intensiva dagar när sex uppskjutna matcher ska vara färdigspelade till den 6 januari. Arkivbild. Bild: Mathias Bengtsson

Stöffling tillbaka i laget

Lagom till det är dags att dra igång matchandet igen för Halmstad Hammers kommer ledningen dessutom med en glad nyhet.

Vita Hästen-backen Jakob Stöffling är tillbaka i laget.

– Det känns verkligen jättekul, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

Jakob Stöffling lånades in från Vita Hästen under sju matcher under hösten och stod för sex poäng i Hammerströjan, ett mål och fem assist.

Han lämnade för allsvenskan när Norrköpingsklubben kallade hem honom på grund av att truppen drabbats av coronafall.

Men nu är han tillbaka i Hammers igen och finns med i laget som åker till Blekinge.

– Han är tillbaka på lån igen och förhoppningsvis ska han vara kvar här säsongen ut, avslöjar Johansson och fortsätter:

– Det känns jättebra att han är tillbaka. Han gjorde ett avtryck när han var här senast och blir en nyttig pjäs att få in i gruppen.

”Han längtade tillbaka”

Stöffling var inte heller svårövertalad när det kom på tal att återvända till Halmstad.

– Han längtade tillbaka och tyckte att det skulle bli jättekul att komma tillbaka hit, säger Johansson.

Även Hammers lagkapten Robin Dahse är nöjd med tillskottet i truppen.

– Han passar bra in i Hammers. Som människa kom han bra in i gruppen direkt, han är en härlig kille och hockeymässigt är han väldigt duktig, väldigt mogen i sitt spel och han behövs i det här laget, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Vi är glada att han är tillbaka.

ANNONS