Oliver Olsson, nyförvärv Halmstad Hammers.
Oliver Olsson kommer till Halmstad Hammers med meriter från både SHL och spel i flera svenska juniorlandslag. Bild: Pierre Carlsson

Spetsvärvningen på plats när Hammers samlades på nytt

Hammers samlades för fystester inför säsongen. Då fanns tilltänkte förstecentern Oliver Olsson på plats med sina nya lagkamrater.
– Det var en offensiv roll jag ville ha och som jag vet att jag kan ha, säger centern.

ANNONS
|

Hammers har samlats efter sommarledigheten och för första gången var Oliver Olsson med lagkamraterna och tränade. Den Malmö Redhawks-fostrade centern, med åtta SHL-matcher på meritlistan, blev Hammers senaste nyförvärv när han anslut i början av juli.

– Första anledningen att jag kom hit är att jag tror att jag kan ta nästa kliv här. Det är bra förutsättningar med hallen, istider och så där. Sedan spelade det roll att gick det så bra som det gjorde förra året. Det är alltid attraktivt att komma till en klubb som vinner mycket, säger han.

Olsson tilltänkt förstecenter

Den snart 22 år gamle Malmöbon noterades för 29 poäng (9+20) i Kallinge/Ronneby förra året och får Hammers ledning som de vill blir centern en offensiv kraft den kommande säsongen.

ANNONS

– Det var en offensiv roll som jag vill ha och som jag vet att jag kan ha. Det var den som var en stor faktor till att jag valde Hammers, säger Olsson.

– Han kom in som vår sista spetsspelare, så det är den rollen vi ser. Sedan är det som för alla andra upp till honom att leverera, men det är en spelare som kommer med ett bra cv, säger tränare Fredrik ”Fredda” Johansson.

Vill ta klivet upp

Nu hoppas Olsson, som även spelat i flera av Sveriges juniorlandslag, kunna ta kliv uppåt i karriären. Förhoppningsvis tillsammans med Hammers.

– Det hade varit det bästa. Man vill som hockeyspelare alltid nå så högt man kan. Absolut hade det varit bäst och roligast att det blir i Hammers.

Hammers kommer att ha fystester i tre dagar innan laget går på is på onsdagen. Första träningsmatchen väntar den 23 augusti hemma mot Hanhals i den första av sju inplanerade matcherna.

– Det är skönt att komma igång. Det blir ett intressant år i år igen. Nu får vi vara lite jagade efter förra året, men det är bara roligt, säger ”Fredda”.

KHK flyttas ner

Under måndagen blev det klart att Karlskronas överklagan till RIN avslogs, vilket innebär att KHK kommer att spela i division 1 den kommande säsongen. Laget placeras då i södra ettan, och ”Fredda” meddelar att Dalen ser ut att bli laget som får byta serie.

ANNONS

Seriespelet är satt till att inledas den 3 oktober, men det är fortfarande osäkert på grund av coronapandemin. Hammers kan inte göra mycket mer än att förbereda sig efter bästa förmåga för att återigen utmana om topplaceringarna i serien.

– Vi har fått ha större delen av stommen kvar och många har fått ett år till som gör att de kan ta kliv i år. Många har kört hårt som satan under försäsongen och det är klart att det är lättare med ambitionerna efter en bra säsong, säger ”Fredda”.

Hammers inplanerade träningsmatcher i år

Hanhals, två möten

Nybro, två möten

Tyringe, två möten

Visby/Roma, ett möte

Hammers inleder försäsongsmatcherna med att möte Hanhals på hemmaplan den 23 augusti.

ANNONS