<strong>Vann klubba.</strong> Alvin Gäck var en av de som prisades av Skellefteå AIK:s lagkapten Pontus Petterström när Halmstad Hammers hade lägeravslutning i Halmstad arena.
Vann klubba. Alvin Gäck var en av de som prisades av Skellefteå AIK:s lagkapten Pontus Petterström när Halmstad Hammers hade lägeravslutning i Halmstad arena.

SHL-stjärnorna delade ut pris till Hammersungdomar

På fredagen spelar SHL-laget Skellefteå AIK sin första träningsmatch för säsongen – mot Troja Ljungby i Halmstad arena. Några av lagets stjärnor laddade upp som prisutdelare när Halmstad Hammers ungdomar avslutade sin lägervecka.

ANNONS
|

– Det ska bli kul att komma igång. Troja vill säkert knäppa oss på näsan, säger Skellefteås lagkapten Pontus Petterström, 35-åringen som startat sin tolfte säsong i klubben.

På torsdagen fick han och Jesper Olofsson bistå vid prisutdelningen och delade bland annat ut varsin klubba till två Hammers-ungdomar.

Efteråt var det fotografering som gällde innan norrlänningarna klev ut på isen för ett träningspass.

– Det ska bli kul att börja igen. Vi har många nya spelare i truppen så det tar nog lite tid innan resultaten kommer, men vi vill såklart vinna mot Troja i morgon (läs i dag), konstaterar Petterström.

ANNONS

Skellefteå blev svenska mästare både 2013 och 2014 och har dessutom varit i fyra SM-finaler under 10-talet, men i våras gick det inte alls bra när klubben åkte ut redan i kvartsfinal.

– Vi har ett uttalat mål att vi ska vara med och kämpa om guldet varje år och jag tycker absolut att vi har chansen den här säsongen med. Men det gäller att vara ödmjuk, serien är otrolig jämn.

Har du spelat i Halmstad någon gång tidigare?

– Ja, men det var länge sedan. Jag tror att jag var en 17-18 år när jag var här med Tingsryd.

Skellefteå spelar även en träningsmatch på lördag i Halmstad arena då motståndaren är norska Sparta.

Hammers sportchef Niklas Söderström är den som haft kontakten med Skellefteå, där han spelade själv en gång i tiden.

– Vi har 50-årsjubileum i Halmstad i år och ville göra något extra. Därför är vi glada att Skellefteå hade möjlighet att komma hit – det är ju inte nästgårds, precis, säger han.

När Hammers har haft SHL-klubbar på besök tidigare har det varit det varit många som velat se stjärnorna spela.

ANNONS

– Jag hoppas att folk ställer upp och att det blir välfyllda läktare. Det brukar komma många supportrar från Ljungby.

Publikintäkterna går oavkortat till Hammers verksamhet.

ANNONS