Ung men meriterad. Oliver Olssob från Kallinge/Ronneby blir toppcentern som Halmstad Hammers har letat efter. Han har även spelat för Pantern.
Ung men meriterad. Oliver Olssob från Kallinge/Ronneby blir toppcentern som Halmstad Hammers har letat efter. Han har även spelat för Pantern. Bild: Christian Örnberg

SHL-meriterad toppcenter spetsar Hammers offensiv

Han är bara 21 år. Men trots det har han under tre säsonger hunnit prova på spel i SHL med Malmö Redhawks och i Hockeyallsvenskan med Pantern och har totalt 38 landskamperna med Småkronorna och Juniorkronorna varav ett JVM.… Nu blir toppcentern Oliver Olssons nya klubbadress Halmstad Hammers.

ANNONS
|

– En riktigt, riktigt spännande spelare med enorm utvecklingspotential. Det har han ju redan visat där han trots sin ålder är välmeriterad, konstaterar Hammers sportchef Niklas Söderström när övergången var klar.

Oliver kommer närmast från seriekonkurrenten Kallinge/Ronneby där det den gångna säsongen blev 30 poäng på 43 matcher, nio mål och 21 assist och har på 76 matcher i Hockeyettan gjort 43 poäng.

– Oliver är framför allt enormt spelskicklig, men också en poängspelare med bra fart på skridskorna, påpekar Niklas.

Fostrad i Malmö Redhawks i SHL

Olsson är hockeyfostrad i Malmö Redhawks och hann under juniortiden också på att prova på SHL-spel i åtta matcher utspritt på tre säsonger där det blev en assist innan han tillfälligt också tog steget över till allsvenska Pantern, åtta matcher och en assist även där.

ANNONS

Samtidigt uppmärksammades Olivers skills även på landslagsnivå med debut i U16-Kronorna, JVM som 17-åring och totalt 38 landskamper från U16 till U20.

– Vi har ju framför allt letat toppforwards och i synnerhet centrar så därför är det roligt att Oliver valde oss för vi vet att det var många klubbar som var efter honom.

LÄS MER:SHL-meriterad toppcenter spetsar Hammers offensiv

Högt ställda förväntningar efter succésäsongen

Nyckelspelare som målvakten Anton Malmborg, Tim Bothén, Sebastian Åkesson och Victor Gagic lämnade Hammers efter succésäsongen, där laget tidigare i år vann Allettan södra och nådde Hockeyettan-finalen, där segrande Väsby pressades till tre matcher.

Därför är förväntningarna högt ställda inför den kommande säsongen när laget också skulle spetsas.

David Stenbacka har hämtats från Hanhals, Maksims Semjonovs från Örebro J20 Superelit där han var en av seriens vassaste poängmaskiner, backen Anton Sundin från Karlskrona och Jacob Hellsten, ny målvakt från Leksands J20 Superelitlag. Därtill har Rasmus Nilsson, Hampus Bartholdsson och Ludvig Wulff plockats upp från Hammers J20-lag.

LÄS MER:SHL-klubbens jättetalang väljer Halmstad Hammers

Hammers har värvat klart i coronatider

Med spetsvärvningen av Oliver Olsson tycks klubben inför kommande säsong vara klar.

– Ja, i nuläget är det så. Det kan bli aktuellt längre fram, men på grund av rådande coronatider måste vi hålla i pengarna. Och det blir extra viktigt när vi inte vet om vi får starta säsongen med publik, säger sportchefen Niklas Söderström.

ANNONS

LÄS MER:Hammers vann kampen om backlegendarens allsvenske son

LÄS MER:Hammers tar sommarledigt efter intensiv militärdag

LÄS MER:Leksands landslagstalang väljer Halmstad Hammers

ANNONS