Halmstad Hammers match mot Tyringe fick nedsläpp uppskjuten i över en timme sedan en sarg delat sig och plexiglaset lossnat ett av hörnen.
Halmstad Hammers match mot Tyringe fick nedsläpp uppskjuten i över en timme sedan en sarg delat sig och plexiglaset lossnat ett av hörnen. Bild: Jari Välitalo

Sargen öppnade sig under uppvärmningen – plexit lossnade

Nedsläppet i matchen Hammers-Tyringe blev över en timme försenad efter att en del av sargen öppnat sig och plexiglaset släppt under uppvärmningen inför matchen.
– Vi har alltid rutinkontroll av sarg och plexiglas innan varje a-lagsmatch. Vi tar säkerheten på största allvar, säger Carina Robertsson, arenachef på Halmstad arena.

ANNONS
|

Det var under uppvärmningen inför matchstart som vaktmästare kallades ut på isen och fick börja försöka fixa till det plexiglas som lossnat när sargen öppnade sig efter en trolig tackling.

– Glaset hade hoppat ur position och när vaktmästarna försökte sätta tillbaka det var det en så pass stor spänning i glaset att det inte gick att få loss det, säger Robertsson.

Leverantören kallades in och efter 70 minuter var både sarg och plexiglas lösta.

– Vi har alltid en lång checklista inför varje a-lagsmatch där personalen går runt och kontrollerar sargen och ser över alla plexiglas. Det gjordes även innan matchen i går, säger arenachefen och fortsätter:

ANNONS

– Vi tar säkerheten på största allvar och skulle aldrig släppa ut spelare på isen om det fanns en säkerhetsrisk.

Tidigare säsonger har det varit problem med isen i Halmstad arena ishall, men det är ett problem som man – nästan – har kommit till bukt med.

– Vi införde en handlingsplan efter diskussioner med både Halmstad Hammers och Svenska Ishockeyförbundet där vi bland annat lade in flera grundliga isvårdstimmar och dessutom har vi förlängt spoltiden för ismaskinerna. Det har gett effekt och vi har bara fått in två påpekanden denna säsongen, säger Carina Robertsson.

ANNONS