Halmstad Hammers sportchef Niklas Söderström var en gång i tiden spelande tränare i Sannarps HC. (Obs, bilden är ett montage)
Halmstad Hammers sportchef Niklas Söderström var en gång i tiden spelande tränare i Sannarps HC. (Obs, bilden är ett montage)

Sannarps HC riskerar att gå i konkurs

Sannarps HC:s låga kan sluta att brinna.- SHC har skulder på 39 000 kronor som klubben inte kan betala och riskerar att gå i konkurs.

ANNONS
|

En ansökan om konkurs har kommit in till tingsrätten från staten genom Skatteverket.

– Det smärtar om Sannarp försvinner eftersom jag var med och startade föreningen en gång i tiden, säger Joackim Thomasson, tidigare ordförande och ledare i Halmstadklubben.

– Men när det inte finns en styrelse eller några spelare kvar går det inte att driva en förening vidare – den självdör helt enkelt.

Thomasson har haft hopp om att Sannarp skulle få sälja reklam i Halmstad arena ishall för att få ihop pengar till skulderna, men det ville inte Halmstads kommun.

– Vi fick klartecken från Halmstad Hockey och Halmstad Konståkningsklubb, men kommunen sa nej. För oss var det ett sätt att få in pengar och göra rätt för oss, tycker Joackim Thomasson.

ANNONS

Ola Magnusson, avdelningschef idrott och fritid på Halmstads kommun, säger till HP-sporten:

– Den klubb som har en rimlig verksamhet får sälja arenareklam, men Sannarp har inte haft någon verksamhet den senaste tiden.

Det var efter Halmstad Hammers konkurs för elva år sedan som klubbarna Halmstad Hockey och Sannarps HC bildades ur två olika falanger.

Halmstad Hockey tog över Hammers ungdomsverksamhet medan Sannarp startade ett seniorlag, något som Halmstad Hockey därefter också gjorde.

2011 började klubbarna ett samarbete som pågått fram till dags datum. Men problemen för Sannarp startade säsongen 2013/14 då föreningen efter grundserien drog sig ur fortsättningsserien.

– Killarna ville spela vidare, men med bara tio man på bortamatcherna och 100 000 kronor ytterligare för fortsatt spel gick inte – vi ansåg att vi inte hade ekonomi till det och stoppade där, berättar Thomasson, som sedan slutade som ordförande.

Förra säsongen var Sannarp tillbaka i seriespel, men inför årets säsong stod klubben plötsligt utan styrelse och då flera av spelarna samtidigt valde att flytta över till Halmstad Hockey 2 blev klubben vilande.

– Sannarp har haft bra samarbete med Halmstad Hockey och tanken var att vi skulle vara ett komplement. Det optimala hade varit att ha ett farmarlag i division 2, men då Halmstad nu har två lag får det andra inte spela högre upp än i trean.

ANNONS

Så är det, men om HH2 tar klivet upp en division finns möjligheten att bryta sig ur.

ANNONS