Samuel Johannesson från Halmstad har haft en jobbig säsong i Rögle efter genombrottet i SHL förra året och NHL-draften där han valde av Columbus.
Samuel Johannesson från Halmstad har haft en jobbig säsong i Rögle efter genombrottet i SHL förra året och NHL-draften där han valde av Columbus. Bild: NICLAS JÖNSSON

Samuel Johannesson går för SM-guld efter turbulenta säsongen

Förra säsongen slog Samuel Johannesson från Halmstad igenom stort i SHL och blev så sent som i höstas draftad av NHL-laget Columbus Blue Jackets.
Men säsongen hittills har inte blivit vad talangen hade hoppats på med begränsat med speltid och ibland helt utanför matchtruppen.
– Det har inte alls gått som jag har velat, säger Johannesson.

ANNONS
|

Förra säsongen fick Samuel Johannesson chansen i Rögles A-lag efter att flera av lagets backar drogs med skador.

20-åringen tog chansen, imponerade stort och var given i Ängelholmsklubbens backuppsättning resterande del av säsongen.

Men den här säsongen har inte alls blivit vad Johannesson hade hoppats på. Från en given plats i laget till att få allt mindre istid och där han ibland inte ens varit med i matchtruppen.

– Det har varit en speciell säsong för mig och inte något jag hade hoppats på. Som lagbygget var från början så kände jag att jag hade en plats sen förra säsongen. Sen är det kanske lite naivt att tänka så men det kändes som jag hade en plats inför och jag tänkte ta nästa kliv i karriären, säger Samuel Johannesson.

ANNONS

Tror inte det påverkar hans utveckling

En tuff situation för Halmstadtalangen som i höstas dessutom blev draftad av Columbus Blue Jackets efter sina imponerade insatser.

– Det är tufft när man känner att man spelar bra och sen blir man borttagen. Det är första gången jag är i den här situationen i och med att jag alltid har fått spela mycket både under juniortiden och förra säsongen. Så det här är något nytt men jag tänker att det är något bra att lära sig i längden.

Tror du situationen du befinner dig i just nu hindrar din utveckling?

– Jag tror faktiskt inte det. Det gäller att hålla självförtroendet uppe och tro på sig själv. Jag vet vad jag kan och vad jag behöver förbättra för att ta nästa steg. Sen är det klart att det hade varit lättare om man hade spelat varje match.

Siktar på SM-guld med Rögle: ”Har allt som behövs”

Konkurrensen är också knivskarp i Rögle som just nu är SHL:s bästa lag. 10 april börjar SM-slutspelet för Ängelholmsklubben något som Johannesson verkligen ser fram emot.

– För mig är det lite overkligt att vi faktiskt ska spela SM-slutspel. Jag tycker vi har allt som behövs för att vinna SM-guld.

Vad tror du om dina chanser att spela mer kontinuerligt i slutspelet?

ANNONS

– Det är svårt att säga men vi slåss om platserna allihopa och det är ingen som direkt är säker. Man blir så klart besviken om man inte blir uttagen men samtidigt får man tänka en extra gång att man faktiskt spelar i Sveriges bästa lag.

– Sen är det ett långt slutspel och det brukar behövas minst åtta backar om man ska ta sig hela vägen. Så oavsett om man får spela eller inte nu i början så får man vara beredd.

LÄS MER:Halmstadkille draftad av Columbus i natt: ”Känns helt overkligt”

ANNONS