Så ska Hammers ta nästa kliv mot Hockeyallsvenskan

Nu tar Halmstad Hammers nästa steg i målsättningen att nå Hockeyallsvenskan 2023.
I april tillträder Håkan Strömqvist i den nya tjänsten som klubbdirektör och förstärker därmed organisationen.

ANNONS
|

– Vi satsar vidare och fortsätter resan mot Allsvenskan 2023. Men för att kunna ta det klivet sportsligt måste vi bygga färdigt föreningen först administrativt och organisatoriskt, förklarar Hammers ordförande Hasse Backman.

– Och pandemi eller inte. Vi har också frågat oss om det är rätt tid, men hur vi än har vridit och vänt på det så har svaret varje gång blivit ett ja. För vi har koll på det vi gör med en otroligt bra kostnadskontroll. Så det är nu vi behöver förstärka för att kunna arbeta ännu bredare och skapa bättre ekonomiska förutsättningar, fortsätter Backman.

Håkan Strömqvist kommer närmast från en tjänst som etableringsstrateg i Halmstad kommun och var dessförinnan vd för Halmstads näringsliv.

ANNONS

– En härlig utmaning, där vi nu verkligen har möjlighet att förstärka Hammers varumärke som vi satte i Hockeysverige den gångna säsongen, säger Hasse som kom med i klubben 2017 och för närvarande är suppleant i styrelsen.

Med två år i Elitserien med Modo, tio säsonger i Skellefteå AIK samt spel i Småkronorna vet Håkan också vad som krävs på isen.

– Fast det var väl 30 år, 15 kilo och en ny höftkula sedan, inflikar den forne backen och ger med ett skratt en gliring till sportchefen Niklas Söderström som har anslutit:

– Jag spelade faktiskt två år med Niklas i Skellefteå och fick rädda upp alla hans felpass...

Vad tror du att du kan tillföra?

– Att bredda organisationen, hitta nya inkomstvägar och utveckla sättet att arbeta genom exempelvis Hockey för alla. Samtidigt måste vi fokusera på målet, Allsvenskan, och arbeta med en kartbild – inte 25.

Klubbchefen sedan två år tillbaka, Peder Carlsson ser också fram emot att få förstärkning på kansliet där han så här långt är den ende heltidsanställde, medan tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson kompletterar med en halvtidstjänst.

– Med 450 spelare upptill alla ideella krafter finns det många måste-frågor att lösa och med den här kompetensen, både affärs- och hockeymässigt, blir vi starkare på alla plan.

ANNONS

Hasse Backman håller med:

– Jag tror inte att Hammers i längden enbart kan leva på sponsor- och publikintäkter utan vi måste även hitta andra affärsidéer.

Den blivande klubbdirektören efterlyser också bättre kontinuitet:

– Vi måste helt enkelt skapa ekonomiska resurser som gör att vi kan skriva längre kontrakt och över tid bygga en stomme. Som det nu är med ettårskontrakt riskerar vi att få börja om varje år när de bästa spelarna kanske lämnar, säger Håkan.

Målet är Hockeyallsvenskan 2023, men ingen skulle förstås tacka nej om det blir tidigare. Eller?

– I så fall under förutsättning att vi har ekonomi för det. Annars kommer vi att tacka nej, slår ordförande Backman fast.

ANNONS