Hammers räckte inte till i allsvenska kvalet mot Visby/Roma och är utslaget.
Hammers räckte inte till i allsvenska kvalet mot Visby/Roma och är utslaget. Bild: Roger Larsson

Säsongen tog slut för Halmstad Hammers

Säsongen är över för Halmstad Hammers! Visby/Roma vann även den andra play-in matchen och istället för åttondelsfinal får Hammers nu börja bygga för nästa säsong.
– Det känns surt och tomt, suckar Fredrik Johansson, tränare i Hammers.

|

Play-in 2:3

Visby/Roma 3

Hammers 1

(2-0, 1-1, 0-0 )

Det var inte så här Hammers hade tänkt att det allsvenska kvalet skulle bli.

Redan efter två matcher blev det respass för förra årets överraskningslag, som tog sig ända till Allettanfinal där det blev förlust mot Väsby.

Då gick nästan allt klubbens väg, men nu avslöjades bristerna när Visby/Roma avancerade till nästa runda trots att laget under vintern haft förtvivlat svårt att vinna på hemmaplan. I Allettan blev det bara en vinst på tio matcher!

– Jag tycker att vi var bättre än Visby idag, men vi gör inga mål och det är det som det handlar om. Vi hade behövt vara mer desperata, suckar Fredrik Johansson.

Oliver Olsson avstängd

Gästerna fick klara sig utan Oliver Olsson som stängdes av under utredning efter att ha slagit undan skridskorna på en Visbyspelare i onsdagens match.

Det kom lika överraskande som Visby/Romas ledningsmål efter rena mardrömsstarten för Hammers.

Redan efter 1.01 skickade Alex Ek in pucken bakom Jacob Crespin och när matchklockan visade på tolv minuter var det dags igen när Ek ur snäv vinkel satte 2-0 efter en stolpretur.

Då började Hammers ändå betydligt piggare än i den första matchen, men hade svårt att skapa chanser framför Anton Malmborg, som i fjol gjorde sån succé i Halmstadlagets mål.

Wessbergs reducering hjälpte inte

Hammers försökte ta sig tillbaka in i matchen i andra perioden och ett litet hopp tändes när Carl Wessberg krutade in 2–1 i spel fem mot tre med fyra och en halv minut kvar av mellanakten.

Men glädjen blev inte långvarig.

Två minuter senare kom finländaren Sami Tamminen helt fri och satte 3-1 med en backhand.

– Vi bjuder på för enkla mål i dag med. Vi hade momentum efter 2-1-målet, men så blev det 3-1 istället. Vi jobbade hårt och tryckte tillbaka dem i deras zon hela tredje perioden, men det räckte inte, säger Johansson.

Hammers fick några hyfsade chanser till reducering i tredje perioden, men Visby höll undan och vann trots en intensiv press från gästerna sedan laget tagit ut målvakten i slutet.

Närmast mål var Robin Dahse när han i den sista forceringen träffade båda stolparna.

– Vi hade hoppats på annat än att behöva åka ut i play in, men det har varit en tuff säsong med massa corona. Vi har ändå kommit tillbaka och jag hade gärna sett att vi gått mycket längre, slutar Johansson.