Tröjan är den samma men innehållet är utbytt från Sebastian Åkesson till Robin Dahse. 28-åringen blir Hammers nya lagkapten.
Tröjan är den samma men innehållet är utbytt från Sebastian Åkesson till Robin Dahse. 28-åringen blir Hammers nya lagkapten. Bild: Matthias Bengtsson

Robin Dahse klar för Hammers och blir ny lagkapten

Kampanjen ”supporterspelaren” lyckades. Robin Dahse är klar för Hammers och blir även ny lagkapten till kommande säsong.
– Man blir rörd av det. De som har bidragit ska veta att det är fantastiskt vackert gjort av dem, säger Robin Dahse.

ANNONS
LocationHalmstad arena ishallen||

I slutet av augusti startade Hammers kampanjen ”supporterspelaren” där man vädjade till privatpersoner och sponsorer om ekonomiskt stöd för att kunna göra klart med Robin Dahse.

Lite mer än två veckor senare har man nått målet på 75 000 kronor och prestigevärvning är nu klar.

– Det känns väldigt skönt att det är löst. Han fick sitt genombrott senast han var här som tog honom vidare. Nu är han tillbaka för att hjälpa oss, säger sportchef Niklas Söderström.

– Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka för jag trivdes väldigt bra senast jag var här. Det är en jättespännande grupp som jag har kommit in i bra från början, säger Robin Dahse.

ANNONS

Supportrarnas bidrag gör Dahse rörd

28-åringen spelade två säsonger i Hammers innan han lämnade för IK Pantern 2014. Med Pantern var han med att ta upp Skånelaget från division 1 till allsvenskan, en bedrift som han nu vill göra om med Hammers.

– Det är ett intressant lag och det är många som var med förra året som vill göra en minst lika bra resa den här säsongen och det är något jag vill vara en del av, säger Dahse.

– Jag har varit med om att ha gått upp från division 1 till allsvenskan en gång och det var en häftig resa. Det hade varit grymt kul att kunna göra det här också.

Att supportrar samlat ihop för att han ska kunna ta på sig Hammerströjan igen gör att 28-åringen blir lite tagen.

– Man blir rörd av det. Man har varit här en gång innan och det är väl ett tecken på att man gjorde ett gott intryck senast man var här. De som har bidragit ska veta att det är fantastiskt vackert gjort av dem, säger han.

– Stödet har varit fantastiskt och jättekul att så många privatpersoner har gått in och hjälpt till, det är vi oerhört tacksamma för. Att folk ställer upp och stödjer betyder mycket för oss med tanke på de tider som är nu då vi inte vill leka med pengar som inte finns, säger Söderström.

ANNONS

Blir ny lagkapten: ”Redo för rollen”

Dahse har redan den här försäsongen varit med i Hammers bägge matcher och finns även på isen i fredagens möte med Hanhals.

Nytt för honom och hela laget till den matchen är att 28-åringen kommer bära ”C:et” på bröstet. Något som han också kommer göra hela den kommande säsongen.

– Han är en mogen kille som är en ledargestalt både på och utanför isen. Han vet vad det handlar om, om vi ska ta oss upp eftersom han har spelat på en högre nivå. Han kommer sätta ribban för de andra killarna hur vi ska träna, säger Söderström.

– Det är en dialog som jag, Robin och Niklas har haft med vår övriga ledarstab och vi tycker att det känns rätt med den erfarenheten han har. Han ville också ha en ledande roll i laget, säger tränare Fredrik Johansson.

Dahse tar både över rollen som lagkapten från Sebastian Åkesson, som lämnat för Tingsryd, men även den förre lagkaptenens nummer, nämligen tolv.

– Det ska bli fantastiskt roligt men jag vill också visa det här gänget att jag vill vara en av de ledande spelarna i laget och jag känner att jag är redo för den rollen. Jag vill kunna hjälpa de yngre så de tar ytterligare steg i sina karriärer, avslutar Dahse.

ANNONS
ANNONS