Halmstad Ravens drar i gång träningen igen efter att ha stängt ner verksamheten för ett coronautbrott i truppen.
Halmstad Ravens drar i gång träningen igen efter att ha stängt ner verksamheten för ett coronautbrott i truppen. Bild: Linda Weinstock

Ravens startar upp trots nya covidfall i truppen

För en dryg vecka sedan tvingades division 3-laget Halmstad Ravens stänga ner verksamheten sedan spelare och ledare drabbats av covid-19. På måndagen drog klubben i gång träningen igen trots att två spelare till fått corona.

ANNONS
|

– De som tränar nu är testade och har inga symptom. Vi följer de rekommendationer som finns och alla som har varit sjuka får hålla sig hemma en vecka till, säger Ravens ordförande Joakim Lindskog.

Division 3-serien där Ravens spelar har varit hårt drabbad av viruset och från början insjuknade tre spelare och en ledare i Halmstadklubben. Det har sedan fyllts på och nu är det två spelare till som fått covid-19.

– Totalt är det sju spelare och en ledare som varit sjuka, men de två som fick det först var redan i somras när vi inte hade någon verksamhet i gång, upplyser Lindskog.

ANNONS

Daglig dialog med grannen Hammers

Alla utrymmen har sanerats

Sedan utbrottet har all utrustning och alla utrymmen sanerats och Ravens har en daglig dialog om läget med grannen Halmstad Hammers.

– Som tur är så har alla sjuka klarat sig väl. Det har mest handlat om lättare förkylningar och influensasymptom med torrhosta och rinn i näsan. Det känns skönt, tycker Lindskog och fortsätter:

– Att smitta varandra är inte rimligt längre nu när vi har sanerat, men det är ju ingen garanti för att vi inte får ett nytt utbrott från annat håll.

Ravens serie pausad en vecka till

Serien pausad till första november

Ravens skulle egentligen ha spelat tre omgångar under nedstängningsperioden – mot Pantern (b), Glimma (h) och Frosta (b). Vad som händer med de matcherna står än så länge skrivet i stjärnorna.

Även matcherna den här veckan mot Helsingborg (b) och Åstorp (h) ställs in.

– Vår serie är pausad till den första november – sedan ska vi ha ett nytt möte.

Är du orolig för att det inte ska gå att genomföra en hel säsong?

– Orolig är väl fel ord. Jag har inställningen att läget är som det är. Jag tror det finns flera olika scenarier för hockeyn, men det är inget som jag vill spekulera i. Det är bättre att förbundet informerar om vad som gäller.

ANNONS

LÄS MER: Halmstad Ravens drabbat av covid-19

ANNONS