Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
SHL-stjärnor i aktion. Pontus Petterström (nr 18) gjorde båda målen när Skellefteå AIK vann träningspremiären mot Troja/Ljungby i Halmstad arena.

Publiken svek i Halmstad arena

Sveriges främsta hockeylag under 10-talet, Skellefteå AIK, spelade sin första träningsmatch för säsongen i Halmstad arena. Då svek publiken:

Skellefteå    2
Troja/Ljungby    1


Bara 677 personer hade löst entré till matchen.

– Det var ingen bra siffra – det borde ha kommit 1000-1500 åskådare, minst, tycker Niklas Söderström, sportchef i Halmstad Hammers.

Söderström, som under sin aktiva karriär spelade i Skellefteå, är den som har skött kontakterna och lyckats få den norrländska klubben att förlägga matchlägret till Halmstad.

När Frölunda för ett par år sedan träningsspelade i Halmstad arena var det bra mycket fler människor på plats.

– Ja, då kom det ett par tusen. Man hade ju önskat att det varit fler Halmstadbor som var här för pengarna som vi får in går ju till hela föreningen, säger Söderström.

De som valde tv-soffan i stället gick miste om en underhållande och jämn tillställning. Troja/Ljungby, som i våras tog klivet upp i Allsvenskan, och som på försäsongen slagit HV71, gjorde en ny strong insats och försvarade sig bra mot SHL-laget.

Framförallt målvakten Johan Nielsen höll hög klass och motade inte mindre än 45 av de 47 skotten.

Men han fick till slut ge sig när Skellefteå tog ledningen i slutet av andra perioden då lagkaptenen Pontus Petterström höll sig framme på en retur. Samme man ökade sedan på till 2–0 i tredje perioden när han blev fri framför mål.

I slutet reducerade Troja/Ljungby genom David Rundqvist, men var aldrig nära en kvittering utan Skellefteå vann rättvist.

– Spontant var det roligt att vinna, men visst fanns det lite ringrost som måste slipas bort, anser Bert Robertsson, tränare i Skellefteå.

– Vi stod på hälarna de första tio minuterna, men det var väntat eftersom vi mötte ett lag som spelat tre träningsmatcher, fortsätter han.

Hur var det att spela i Halmstad arena?

– Bra. Det var fint drag i arenan innan matchen och det var kul att det kom lite folk för att titta på oss.

Redan i kväll är Skellefteå i farten igen då laget ställs mot norska Sparta i arenan.

Fler lokala sportnyheter hittar du här