Hammers hockey Halmstad Arena
FOTO: Roger Larsson
Hammers hockey Halmstad Arena FOTO: Roger Larsson Bild: Roger Larsson

Premiären spikad mot Halmstad Hammers vilja

Nya besked i publikfrågan kring coronapandemin samma dag som Hockeyettanklubbarnas telefonmöte. Då ville Halmstad Hammers ha flyttat fram premiären knappt två veckor, något som dock inte vann gehör.

ANNONS
|

– Vi tyckte att man skulle börja säsongen den 15 oktober i stället när det, om ingenting förändras igen, blir tillåtet med 500 personer, säger Hammers klubbchef Niklas Söderström.

– Då hade man kunnat peta in de omgångarna under det tolv dagar långa uppehållet i november i stället. Men Hockeyettan var väldigt angelägna om att komma i gång nu, fortsätter Niklas.

Det innebär att första omgången står fast och att Hammers inleder hemma i Halmstad arena mot Borås på lördag varpå Kalmar HC väntar borta på onsdag.

Men sedan kan det bli ändringar.

– Vi har skickat en förfrågan till Tyringe om att flytta nästa hemmamatch den 9 oktober till den 11 november. Och sedan flytta fram matchen mot Troja Ljungby den 14 oktober en dag så att vi åtminstone kan få ta in 500 personer. Då skulle vi bara tvingas spela en match med 50 personer, påpekar Hammers sportchef.

ANNONS

Den nya lagen kring restaurangverksamheten i coronatider, där inte 50 personer gäller som begränsning, underlättar också.

– Ja, då behöver vi inte söka tillstånd utan kan ha sittande gäster i logen.

Troja Ljungby gick tidigare i veckan ut med varningssignaler om att pengarna är slut kring jul om man inte tillåts släppa in publik på matcherna.

– Jag hade förväntat mig mer diskussioner kring det. Men vi har inte svävat iväg utan anpassat oss till rådande tider med en liknande budget som i fjol, förklarar Niklas Söderström som hoppas att säsongskortförsäljningen snart ska komma igång på allvar.

– Låt säga att vi släpper 400 säsongskort totalt och sedan låter hundra biljetter vara fria till varje match. Det skulle skapa en ekonomisk trygghet för klubben. Men det är en fråga för styrelsen och Peder (klubbchefen Carlsson).

Samtidigt väntar klubbarna i Hockeyettan på beskedet kring tv-avtalet med ATG som, under dramatiska former, bröts i våras. Men som tycks fortsätta att gälla...

– Ja, i nuläget verkar det så. Men väntar fortfarande på pengar från avtalet.

Nytt för i år i Hockeyettan blir också reklampauserna, de så kallade power breaken.

– Därför står en jumbotron högt på önskelistan. Vi har också varit på kommunen om det för det skulle underlätta om vi slapp att ha all reklam på sargen, säger Söderström.

ANNONS
ANNONS