Oliver tystade gamla laget – då tog Hammers tredje raka segern

Först lirkade han in 1–0 på en målvaktsretur. Sedan avgjorde han själv i straffavgörandet fram till Halmstad Hammers tredje raka seger.
– Skönt att få bidra så att vi fick med oss bonuspoängen, ler Oliver Olsson efter att ha visat vägen mot sitt gamla gäng, Kallinge/Ronneby.

ANNONS
|

Halmstad Hammers 3

Kallinge/Ronneby 2

(1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 1–0)

Då hade Hammers två gånger om haft ledningen, men tappat fram till förlängning och till slut ett straffavgörande.

Och där var hemmalaget kliniskt när först Robin Dahse sköt in 1–0 och Oliver Olsson sedan kopierade sin lagkaptens mål med att också skjuta lågt nere vid Hampus Nivalainens högra stolpe.

– Vi hann snacka lite snabbt mellan straffarna och då sa Dahse att det var en stor lucka där. Jag hade ju lite koll på Hampus ändå eftersom jag har spelat med honom så jag hade nog skjutit där ändå eftersom jag gjort det tidigare och det är dumt att ändra, förklarar Oliver.

ANNONS

För när Alexander Heiver hade skjutit sin straff utanför och Jacob Crespin sedan tog Andreas Nordfeldts så var bonuspoängen Hammers.

– Och de kan bli oerhört viktiga till slut, påpekar tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson när nu Hammers har knipit bonuspoängen både mot Tranås, Karlskrona och Krif.

Spelmässigt lämnade matchen däremot mycket i övrigt att önska från hemmalagets sida. Inte minst vad gäller passningsspelet när de långa passningarna sällan hittade rätt adress och lagen stundtals drev upp ett tempo som man inte behärskade.

– Ja, lite så kändes det. Det var väldigt hafsigt med få långa anfall för där var Kallinge bättre. Vi vill ju spela med fart, men då måste det vara med kontroll och kvalitet, instämmer Hammers-tränaren.

Då hade alltså Oliver Olsson i power play lirkat in 1–0 efter 7.26 efter skott av Martin Pärna i en period som i övrigt var oordnad med få riktigt vassa chanser.

–Det gällde bara att hugga på returen och jag lyckades få pucken över hans benskydd, inflikar Olsson.

Efter en andraperiod där Kallinge/Ronneby stod för det mesta i anfallsväg utan att lyckas överlista Crespin kom 1–1 direkt i den tredje perioden när backen Jonathan Karlsson via ribban överlistade Hammers-målvakten (41.27).

Det tycktes bli en väckarklocka för hemmalaget som började få bättre skärpa framåt och 2–1 (53.24) kom också när Marcus Borgh fick se sitt skott via en Krif-skridsko ramla in bakom Nivalainen.

ANNONS

Men en onödig dubbelutvisning bara 33 sekunder senare kunde fått pendeln att svänga över helt i blekingelagets favör sedan Alexander Klarin först åkt ut för hakning och Alexander Johansson i efterspelet fick två minuter för charging mot en Krif-spelare.

– Domaren såg inte när Kallinge-spelaren först sköt efter avblåsning och sedan sparkade efter en av våra spelare. Alexander bad om ursäkt, men ville stå upp förlaget, förklarar Johansson.

Efter 54.44 var det också kvitterat när Alexander Heiver pricksköt in 2–2, men något segermål som Hammers-tränaren hade fruktat kom aldrig.

I stället gick matchen till förlängning – där Krif var närmast ett avgörande med Victor Laz friläge som Jacob Crespin dock klarade – och så småningom straffar med lycklig utgång.

Och efter att i början av serien ha läckt rejält bakåt har Hammers nu bara släppt in tre mål på de två senaste matcherna.

– Vi är mer rejäla i det vi gör, sorterar bättre och inte minst – kommunicerar bättre. Titta på fotbollen när det inte är något publik – där hör man hur mycket de pratar med varandra och det måste vi också göra, påpekar tränare Johansson.

Det gav två poäng mot Kallinge/Ronneby som kunde varit – tre.

ANNONS
ANNONS