Hammers Hockey
Hammers Hockey Bild: Roger Larsson

Nyförvärvet knäckte forna SHL-laget i förlängningen

Halmstad Hammers tappade 4-1 till 4-4 mot forna SHL-laget Karlskrona, men då klev spetsvärvningen Oliver Olsson fram och avgjorde 14 sekunder in i förlängningen i NTK Arena.
– Skönt! Jag hade några lägen tidigare i matchen som jag borde ha gjort mål på, säger han.

ANNONS
|

Karlskrona 4

Halmstad Hammers 5

(1-2, 0-1, 3-1, 0-1)

Seger borta mot seriefavoriten Karlskrona hade på förhand varit en rejäl skräll, men som matchen gestaltade sig var det ändå en miss att vända hem med ”bara” två poäng.

Hammers ledde med 4-1 i sista perioden, men drabbades av utvisningar och det utnyttjade hemmalaget som först reducerade två gånger innan Maksim Maltsev kvitterade till 4-4 efter en riktig projektil i nättaket med 45 sekunder kvar.

Då hade hemmalaget tagit ut målvakten Marcus Hellgren för att spela sex mot fem och det gav utdelning.

– Det kändes som vi skulle ta med en trepoängare hem och därför var det lite surt att vi inte höll undan. Onödigt att släppa in tre mål i sista perioden, tycker Oliver Olsson.

ANNONS

Hammers avgjorde efter inövad variant

Men förlängningen hann knappt börja innan pucken låg i Karlskronas mål sedan Olsson klivit runt sin back och skickat in 5-4-målet.

– Det var viktigt att vinna tekningen när vi spelade tre mot tre. Vi har en variant – och den gick hem, myser han.

Annars var det ingen stor match i Karlskrona. Båda lagen slarvade mycket och framförallt den andra perioden var tråkig att titta på.

Hemmalaget tog ledningen med 1-0, men Hammers repade mot och vände på matchen inom loppet av 53 sekunder mitt i den första perioden.

Tom Johansson sköt från blålinjen och blev lika överraskad som alla andra när hemmamålvakten missade pucken. Istället satt den riktigt snyggt strax nedanför krysset. Strax därpå fick Jakob Stöffling, lånet från Vita Hästen, läge och sköt in 2–1 från nära håll.

I andra perioden ökade sedan Alexander Klarin på till 3–1 och i början av tredje snodde William Berg pucken av en motståndarback, kom helt fri och tryckte in 4-1.

Hellsten räddade Hammers

Därefter flyttade Karlskrona upp spelet och trummade på ordentligt för att komma tillbaka i matchen.

– Vi mötte ett väldigt bra lag, men hade bud på fler mål. Sedan räddade (Jakob) Hellsten oss med sjuka parader när utvisningarna förstörde för laget, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

ANNONS

3-4-målet kom med fyra minuter kvar i spel fem mot tre.

– Jag tycker ändå att vi gör en stabil insats och med tanke på att vi tappade 4-1 så var det starkt gjort att vinna till slut ändå.

– Kan vi höja kvalitén så kommer det att gå fort. Efter smällen i Kalmar känns det som om vi håller på att jobba oss in det här nu, säger Johansson.

LÄS MER: Spetsvärvningen på plats när Hammers samlades på nytt

ANNONS