Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oliver Olsson får sitta på läktaren när Halmstad Hammers möter Visby/Roma i kvalet på Gotland. Bild: Johan Persson
Oliver Olsson får sitta på läktaren när Halmstad Hammers möter Visby/Roma i kvalet på Gotland. Bild: Johan Persson

Nyckelspelaren Oliver Olsson stängs av i ödesmatchen

Halmstad Hammers får klara sig utan nyckelspelaren Oliver Olsson i kvällens ödesmatch i det allsvenska kvalet.
Forwarden är under utredning för att ha slagit undan skridskorna på en Visby/Roma-spelare i den första play in-matchen i onsdags kväll och är avstängd.

– Visby hade en spelare som också stängdes av efter en liknande incident som egentligen var tio gånger värre. Om han hade spelat i dag – då hade vi inte gått in på isen, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

Det var heta känslor när Hockeyettans slutspel drog i gång i Halmstad i veckan.

Vid en tekning fick lagkaptenen Robin Dahse skridskorna undanslagna av Visby/Romas Adrian Elefalk – något som fanns med i den domarrapport som lämnades in efter matchen.

På båten till Gotland i torsdags kväll fick Hammersledningen reda på att det fanns en anmälan även mot Oliver Olsson och region öst stängde av Hammersanfallaren under utredning.

– Vi vet inte hur många matcher det blir, men det troliga är att han även missar en eventuell tredje och avgörande match på lördag, säger Fredrik Johansson.

I det läget visste inte Johansson om Elefalk stängts av, men på fredagsförmiddagen kom ett beslut från region Syd att även Visby-spelaren missar kvällens match.

– Nu måste vi göra om i formationerna och se över vårt powerplay, men vi har en stor trupp och bra ersättare, tycker Johansson.

Efter 2-5-förlusten i den första play-in-matchen måste Hammers vinna i kväll på Gotland för att få till en tredje och avgörande match i Visby på lördag. Vid förlust är säsongen över.

LÄS MER: Genombrottsmännen vill ha revansch i allsvenska kvalet

Fler lokala sportnyheter hittar du här