Hugo Johansson missar resten av säsongen sedan hans nyckelben gått av på två ställen. Nu väntar operation för den 25-årige Hammersanfallaren. Arkivbild.
Hugo Johansson missar resten av säsongen sedan hans nyckelben gått av på två ställen. Nu väntar operation för den 25-årige Hammersanfallaren. Arkivbild. Bild: Johan Persson

Nyckelbenet av – Johansson missar resten av säsongen

Hugo Johansson åkte på en smäll i matchen mot Borås och fick kliva av skadad. Det visade sig att nyckelbenet är av på två ställen och nu väntar operation för Hammersanfallaren som missar resten av säsongen.
– Jag kände direkt att det var nyckelbenet, säger 25-åringen efter beskedet.

ANNONS
|

– Det är ganska bra med mig men jag har ont, säger Hammersanfallaren Hugo Johansson dagen efter smällen som innebär att han missar resten av säsongen.

Nyckelbenet har gått av på två ställen, men det är inte det enda som Johansson fick besked om efter smällen mot Borås under söndagen.

– Nej, det visade sig att benet som sitter emellan frakturerna har hamnat snett, berättar han.

Nu väntar operation nästa tisdag för Johansson som fram till dess får gå på smärtstillande.

– Jag har fått morfin och en del andra starka grejer så att jag ska kunna sova ordentligt. Men det är klart att det gör ont, säger han.

ANNONS

Efter operationen väntar rehab för Johansson, och det kommer han att göra vid sidan om en annan lagkamrat – Martin Vaakanainen som sedan tidigare missar resterande säsong på grund av en axelskada.

– Det är typiskt. Jag har drivit med honom i några veckor om att han har en dålig axel och så händer det här, säger Johansson.

Johansson, som skulle börjat sitt nya jobb som målare under måndagen, har en fin säsong bakom sig tillsammans med kedjekompisarna William Berg och Marcus Borgh.

– Vi trivs jättebra ihop och har en bra kemi. Vi spelar inte så flashigt utan mer enkelt. Det blir tråkigt att inte få vara med mer.

ANNONS