Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstad Hammers nye klubbdirektör Håkan Strömqvist hälsar Niklas Söderström välkommen till två nya är som sportchef i föreningen. Bild: Roger Larsson
Halmstad Hammers nye klubbdirektör Håkan Strömqvist hälsar Niklas Söderström välkommen till två nya är som sportchef i föreningen. Bild: Roger Larsson

Ny satsning i Hammers – svenska mästarna till Halmstad

Det blir finbesök i Halmstad i sommar.
Svenska mästarna Växjö Lakers möter Frölunda i en träningsmatch i Halmstad arena ishall den 12 augusti.
– Vi har ett bra samarbete med Frölunda och vi träffas titt som tätt, säger Halmstad Hammers tränare Fredrik Johansson.

Hammers kallade till presskonferens på Hallarna under fredagsmorgonen för att presentera en nysatsning i klubben.

Samtidigt avslöjades att Frölunda och Växjö spelar en träningsmatch i Halmstad som uppladdning inför SHL-säsongen.

– Jag tycker det är jättebra att så stora klubbar kommer hit och visar upp sig. Det är utvecklande för oss och när Skellefteå var här för något år sedan så fick jag själv vara med på isen, konstaterar Fredrik Johansson.

Frölunda drar igång träningsmatcherna den 10 augusti mot Rögle i Kungsbacka, möter alltså sedan Växjö i Halmstad två dagar senare och avslutar med en miniturnering i Strömstad 18-19 augusti där Leksand och Färjestad också deltar.

– Vi har ett stort regionalt intresse i klubben och ett led i det är att visa upp oss för barn och ungdomar i mindre föreningar i framförallt Bohuslän, Västergötland och Halland. Vi vill bygga drömmar och förhoppningsvis tycker ungdomarna att det är spännande att se Joel Lundqvist på den is där man själv tränar, säger Björn Liljander, assisterande sportchef i Frölunda.

Hammers satsar stort på ungdomssidan

Hammers växer, har i dag 465 ungdomar i träning och planerar för att bygga vidare.

Just nu jobbas det med organisationen och klubben satsar därför stort på nästa generation killar och tjejer. Föreningen förstärks med en ny ungdomsansvarig och särskilda medel tillförs ungdomslagen.

Även en ungdomskoordinator har utsetts, ett digitalt analysprogram har sjösatts och ett nytt, fräscht gym har iordningställts.

– I februari drog vi igång ett tjejlag igen och vi har även startat hockey för alla som är en satsning där vem som helst kan prova på ishockey, säger nye klubbdirektören Håkan Strömqvist.

Söderström förlänger två år

Niklas Söderström har dessutom förlängt sitt kontrakt som sportchef till 2023, där han i en nyformad roll får ett tydligare helhetsansvar för den sportsliga utvecklingen.

– Det går inte att vara med överallt så därför känns det bra att jag har fått en mer tydlig roll och slipper peta i det mesta. Nu kan jag i stället stötta dem som leder ungdomshockeyn, säger Niklas Söderström.

Säsongen 2017-18 drog Hammers upp riktlinjerna för framtiden och många av sakerna på den listan har uppfyllts. När det gäller det sportsliga är siktet inställt på Allsvenskan för representationslaget 2023.

Inför hösten ligger klubben bra till på rekryteringssidan och 14 spelare har så här långt kontrakterats i en budget som är ungefär lika stor som i fjol.

Hockeyettan har i år bantats från totalt 47 lag till 40, vilket ger tio klubbar i varje serie.

– Serien har verkligen spetsats till, men det är väldigt många som vill spela division 1-hockey och även om det kommer bli tufft ser vi säsongen som en härlig utmaning.

LÄS MER: Hammers: ”Vi kan inte växa mer utan en ishall till”

Fler lokala sportnyheter hittar du här