Robin Alvarez, senast i SHL-laget Skellefteå AIK, och Robin Dahse, senast i Sparta Sarpsborg i Norge, är båda klubblösa och tränar med Halmstad Hammers.
Robin Alvarez, senast i SHL-laget Skellefteå AIK, och Robin Dahse, senast i Sparta Sarpsborg i Norge, är båda klubblösa och tränar med Halmstad Hammers. Bild: Anders Tornell

Norgeproffset tränar med Hammers – öppen för återkomst

Båda är klubblösa och letar ny arbetsgivare. SHL-stjärnan Robin Alvarez, 33, och Norgeproffset Robin Dahse, 28, tränar just nu med Halmstad Hammers.
– Vi får se vad som händer, men jag kan absolut tänka mig att spela i Hammers igen, säger Dahse.

ANNONS
|

Halmstad Hammers, som gjorde succé i Hockeyettan under fjolårssäsongen, ligger väl framme med lagbygget inför 2020/21.

Men truppen är inte helt spikad än.

Skulle det dyka upp något intressant så finns det plats för ytterligare en spelare.

Som Robin Dahse.

Forwarden slog igenom i Hammers och kan efter spel i Malmö Redhawks, Pantern och nu senast Sparta Sarpsborg i Norge vara på väg tillbaka.

– Jag har en agent som kollar runt, men jag stänger inga dörrar för Hammers. Jag kommer att träna här varje dag – sedan får vi se hur det blir, säger Robin Dahse.

Han bor sedan en tid tillbaka i Halmstad och är på väg att rota sig här.

ANNONS

– Min fru har fått ett lärarjobb på Eketångaskolan och i morgon ska min grabb på ett och ett halvt år in på dagis. Sedan finns det lite baktankar om att plugga i Halmstad. Min pappa är vvs-are och jag funderar på att gå samma väg.

Dahse trivdes i Norge

Dahse handplockades av Hammers 2012 och spelade två säsonger i klubben, där han totalt gjorde 56 poäng på 82 matcher.

Efter det var han med om den osannolika resan som Pantern gjorde mot Allsvenskan innan klubben gick i konkurs och Robin valde spel i förstaligan i Norge i stället.

Där blev det 23 poäng på 29 matcher.

– Jag hade ett bra år i Norge och hockeyn var förbannat bra. Jag trivdes där, men nu är marknaden lite speciell med tanke på coronaviruset.

Följde du Hammers under succésäsongen förra året?

– Ja, jag såg lite grann och jag hade lite samma feeling som när vi överraskade och gick hela vägen upp i Allsvenskan med Pantern. Alla som vinner Allettan är bra, men jag har inte sådan jättekoll på hur laget ser ut i år. Fast gänget är skönt och jag tror att klubben kan bygga vidare på förra året.

Tränaren Fredrik Johansson tackar inte nej till en spelare av Dahses kaliber.

ANNONS

– Från mitt håll får han gärna komma. Det skulle vara ett jättebra tillskott. Han har varit med mycket och kvaliteten höjs om han skulle gå in i laget, men det finns också en ekonomisk bit att lösa.

”Inget på bordet”

Även Sebastian Åkesson fanns med på Hammers ispass. Fjolårets succékapten skrev på för Tingsryd tidigare i somras och eftersom allsvenskarna inte går på is förrän i slutet av augusti passar Åkesson på att köra med Hammers så länge.

Robin Alvarez håller också formen med att träna i Halmstad. Anfallaren, med ett förflutet i SHL-klubbarna Malmö Redhawks, Djurgården och senast Skellefteå AIK vet inte var han ska ska spela till hösten.

– Jag har inget på bordet, men känner till att det finns intresse – sedan får vi se om det blir spel i Sverige eller utomlands, säger Robin Alvarez.

Han har i sommar bott i svärföräldrarnas hus i Båstad och kom i kontakt med Hammers via backen Tom Johanssons storebror Linus.

– Vi tränade på samma gym i Båstad och när jag hörde mig för med Hammers så fick jag gärna komma hit och träna.

Flyttar till Malmö

Alvarez har haft lägenheten i Malmö kvar under tiden i Skellefteå och flyttar tillbaka dit i dagarna tillsammans med fru och två barn.

ANNONS

– Robin och Robin är jättebra killar och det är bara kul att de kommer hit och tränar med oss. Båda har ett och annat lära våra spelare – ungefär som när Fantenberg (Oscar i NHL-laget Vancouver) var här förra sommaren, konstaterar Fredrik Johansson.

LÄS MER: Spetsvärvningen på plats när Hammers samlades på nytt

ANNONS