Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tung kväll. Halmstad Hammers förlorade mot Helsingborg och nu rycker kvalserien allt närmare för lagkaptenen Jesper Johansson och hans mannar.

Nollat igen – Hammers ett steg närmare kvalserien

Ett mål på tre matcher. Det går tungt just nu för Halmstad Hammers. – Allting måste höjas ett snäpp, säger lagkaptenen Jesper Johansson efter 0–2 i Olympiarinken i Helsingborg.

Hockeyettan södra vår

Helsingborg    2

Halmstad    0

(1–0, 0–0, 1–0)


Negativt kval är oroande nära för Halmstad Hammers i Hockeyettan.
På söndagskvällen kom tredje raka förlusten och nu finns det snart inga livlinor kvar.

Hammers var inte på något vis sämre än Helsingborg inför nära 800 personer i Grindslantenmatchen i Sundets pärla, men allt för ineffektivt för att få med sig några viktiga poäng hem.

– Vi gör inga mål. Då vinner man heller inga matcher, konstaterar Jesper Johansson krasst.

Han fortsätter:

– Om jag visste vad som var fel så skulle vi rätta till det, men vi saknar inte lägen och är med i varje match. Därför känns det extra surt att förlora.

Helsingborg fick en smakstart och tog ledningen efter knappt sju minuter. Hammers gick bort sig i mittzon, hemmalaget kom två mot en och en frispelad Ludvig Jansson kunde placera pucken bakom en chanslös Elias Svensson i kassen.

Det var precis den start som HH inte ville ha, men under den andra halvan av första perioden tryckte laget på för en kvittering och även akt två tog Hammers hem på poäng.

Ineffektiviteten var dock påfallande. Många skott träffade inte ens mål och när Anton Avehag till slut fick öppen bur, ja, då sköt han utanför.

– Vi har bara släppt in 1,5 mål i snitt i de fyra senaste matcherna. Jag tycker att killarna gör det mycket bra i dag ändå, men vi är för uddlösa på den sista tredjedelen, som man brukar säga på fotbollsspråk, analyserar Hammers tränare Fredrik ” Fredda” Johansson.

Han hade precis som senast mot Dalen sportchefen Niklas Söderström vid sin sida eftersom assisterande tränaren Anton Beide fick åka hem till Halmstad igen innan matchstart för att bli pappa.

I början av tredje perioden höjde Helsingborg tempot och gjorde 2–0 genom Emil Ekberg med drygt tolv minuter kvar och det satte ner humöret ytterligare på Hammers.

Laget hade ändå en liten chans att komma tillbaka i matchen när motståndarna fick en spelare utvisad tre minuter före slut, men hallänningarna fick inte till någon reducering trots att laget spelade sex mot fyra.

– Jag har sagt det innan och säger det igen; vi saknar desperationen. Är det någon gång som vi ska visa det så är det nu, säger ”Fredda”.

Bara två matcher återstår av vårserien – mot Tranås och Tyringe – och det krävs troligen segrar i båda för att Hammers ska undvika kvalspel.

– Läget blir tajtare och tajtare, men jag tror och hoppas att pucken kommer att studsa vår väg i slutet, säger lagkapten Johansson.