Alexander Andersson kom till Hammers i mitten av förra säsongen, visade sig vara en stor tillgång på isen och valde att stanna ett år till. En viktig kugge i Halmstad Hammers lagbygge anno 20/21.
Alexander Andersson kom till Hammers i mitten av förra säsongen, visade sig vara en stor tillgång på isen och valde att stanna ett år till. En viktig kugge i Halmstad Hammers lagbygge anno 20/21. Bild: Roger Larsson

Linda Weinstock: Konkurrensen kommer vara mördande i år

I och med påskriften från Oliver Olsson tidigare i veckan, verkar det som att Halmstad Hammers är klara med sitt lagbygge inför säsongen. I mitt tycke drog det kanske ut lite onödigt länge i tid för att spika truppen, men huvudsaken är att den nu är klar.

ANNONS
|

Hur ser då säsongens upplaga av Hammers ut?

Jag tycker att det finns mycket positivt, men även några orosmoln när jag kikar på vilka som kommer att representera klubben säsongen 20/21.

På målvaktssidan ser det riktigt spännande ut.

Visserligen har Anton Malmborg lämnat för Visby/Roma, men i hans ställe har jättetalangen Jakob Hellsten anslutit från ett Leksands J20-lag som, innan coronautbrottet gjorde att säsongen ställdes in, verkligen hade något bra på gång och mycket väl kunde ha fixat hem guldet till dalaklubben.

Jag träffade en supertaggad Jacob Crespin under försäsongen som kommer att göra allt för att ta den efterlängtade förstaspaden i laget denna säsongen. Han har fått stå tillbaka lite under de två senaste säsongerna, men verkar redo att axla ansvaret som krävs för att Hammers ska fortsätta flyga mot oanade höjder. Men konkurrensen mellan stolparna kommer att vara mördande.

ANNONS

På backsidan valde Tim Bothén att gå till seriekonkurrenten Troja-Ljungby. Ett förvånande val i mitt tycke, där Bothén getts mängder av speltid i ett Hammers på stark uppgång och att välja att gå till en annan klubb i samma serie inte alltid är helt optimalt.

Att däremot Hammers fick behålla framför allt Alexander Andersson var en riktig vinstlott.

Sedan Andersson anslöt från Vimmerby i mitten av säsongen, har han varit högklassig på isen och verkligen gett Hammers en skjuts framåt. Han är en duktig tvåvägsspelare med ett bra skott, och han visade vad en nytändning i en klubb kan göra för en spelare.

Jag tror att Andersson kan ta ett steg till i sitt hockeykunnande under den kommande säsongen, bara han får vara hel och frisk.

Det jag är mest orolig över är annars backsidan.

Hammers har visserligen storväxta backarna Martin Vaakanainen, Oliver Lexenberg och nye Anton Sundin, men varken Vaakanainen eller Lexenberg visade några tendenser på att gilla att tacklas i fjol.

Där skulle jag vilja ha en storvuxen back som kan kliva in på isen, tackla tre spelare och sedan åka av igen, bara för att väcka upp Hammers om det skulle behövas. Visa vägen, learning by doing.

ANNONS

Att Hammers tappade Sebastian Åkesson på forwardssidan är givetvis ett stort avbräck. Där visade tränare Fredrik Johansson fingertoppskänsla när han gav lagkaptensuppdraget till Vimmerbyspelaren. Det visade sig vara ett genidrag och Åkesson återgäldade det genom att leverera i match efter match.

Bomben är annars att Victor Gagic valde att gå till Troja-Ljungby. Med Hammers som moderklubb, i en stad som andas hockey igen, hade Gagic lugnt varit en av lagets toppcentrar.

Jag har ingen aning om vad Troja lockade över Gagic med, men frågan är om inte valet att gå till en annan klubb kommer vara ett misstag för honom. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan.

Annars är jag enormt nyfiken på vad David Stenbacka, Oliver Olsson och Maksims Semjonovs kommer att hitta på i Hammers i vinter.

Och Carl Westberg.

Och Ludvig Nilsson.

Och Melker Iversen.

Och...

ANNONS