Alexander Johansson lämnade Halmstad Hammers och Hockeyettan för en och en halv vecka sedan. Nu gör han succé i Linköping i SHL med sina två mål och två assist på fyra matcher.
Alexander Johansson lämnade Halmstad Hammers och Hockeyettan för en och en halv vecka sedan. Nu gör han succé i Linköping i SHL med sina två mål och två assist på fyra matcher. Bild: Peter Holgersson

Lämnade Hammers – nu gör Johansson succé i SHL

Fyra poäng på lika många matcher.
Alexander Johansson har gjort succé i Linköping och SHL sedan han lämnade Halmstad Hammers i slutet av januari.
– Utdelningen har det blivit jackpot på, säger han om den första tiden i den nya klubben.

ANNONS
|

Alexander Johansson tillhörde Halmstad Hammers i Hockeyettan så sent som för en och en halv vecka sedan. Numera spelar han SHL-ishockey i Linköping och har hunnit med fyra matcher i den blåa tröjan med nummer 18 på ryggen.

– Jag fick vara med och vinna den första matchen mot Brynäs och satte också mitt första mål, säger han.

Bortamötet mot Skellefteå slutade med storstryk, 6–0, innan Linköpig reparerade på hemmais mot Malmö där det blev 6–3 och Johansson noterades för ett mål och två assist.

Ingen nervositet hos Johansson

I den senaste matchen klev Johansson poänglös av isen när Linköping knep en poäng mot Växjö.

ANNONS

– Jag har kommit in i det på ett bra sätt och utdelningen har det blivit jackpot på, säger han och fortsätter:

– Den största skillnaden är inte tempot på skridskorna utan tempot i passningsspelet och utförandet. Det är skickliga spelare med puck och i huvudet.

Han utvecklar:

– I Halmstad tänkte jag på ett sätt i mitt huvud men mina lagkamrater kanske inte alltid förstod vad jag ville. På den här nivån är det mer lika tänk kring spelet, säger han.

Det fanns ingen nervositet hos Alexander Johansson när han klev ut på isen för sin första match med Linköping.

– Nej, ingen alls. Då var jag mer nervös när jag debuterade med Hammers mot Hanhals, berättar han.

Mot Hanhals...?

– Ja, jag viste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig för spel i Hockeyettan och sedan känner jag att jag hade större förväntningar på mig i Hammers. I Linköping förväntas jag bara gå ut och göra mitt på isen, i Hammers skulle jag prestera och leverera. Det kanske var mest jag som satte den pressen på mig själv, men så kände jag, säger han.

Följer Hammers: ”Många sms”

Han bor i en lägenhet i Linköping som inte känns som hans egen.

ANNONS

– Nej, det känns mer som att man är inackorderad någonstans. Jag har ju bara med mig en hockeyväska och en väska med vanliga kläder hit upp, säger han.

I helgen hade han emellertid finfrämmande på besök.

– Frun och barnen var här och hälsade på i helgen. Min fru drar ett enormt lass hemma men är också den som uppmuntrat mig till detta, säger Johansson och fortsätter:

– Jag saknar dem jättemycket, speciellt barnen som inte vill prata i telefonen.

Han följer Hammers i fortsättningsserien och har kontakt med flera i laget.

– Det har blivit många sms den första veckan. Det är kul och jag har självklart koll på hur det går för Hammers. Det är mitt lag att följa, säger han.

ANNONS