Marcus Borgh stannar kvar och gör sin tionde säsong i Halmstad Hammers.
Marcus Borgh stannar kvar och gör sin tionde säsong i Halmstad Hammers. Bild: Jari Välitalo

Kulturbäraren Marcus Borgh stannar i Hammers

Marcus Borgh är klar för sin tionde säsong i Halmstad Hammers. Den 27-årige forwarden har kritat på för ytterligare ett år.
– Borgh är en liten kulturbärare som är användbar på många platser i ett lag, säger Hammers sportchef Niklas Söderström.

ANNONS
|

Lagbygget fortsätter i Hammers inför kommande säsong och sedan Marcus Borgh och backen Tom Johansson förlängt är nu 21 spelare klara inför nästa säsong.

– Det är alltid viktigt att ha en så rutinerad spelare som Borgh i truppen. Han har varit med i både upp- och nergång och vet vad som gäller, säger Niklas Söderström.

Förra säsongen blev det bara sex poäng för Borgh, men då Hammers fick problem med skador på backsidan tvingades anfallaren ta klivet ner i banan. HH-spelaren har dessutom utvecklats till en publikfavorit i Halmstad arenas ishall för sitt uppoffrande spel i framförallt boxplay.

– Jag tror att han spelade på alla positioner i fjol utom målvakt och gör det väldigt bra på många sätt, tycker Söderström.

ANNONS

Tom Johansson kom från Troja Ljungby inför förra säsongen och gjorde fem poäng på 27 matcher.

– Vi vill ha kontinuitet i truppen och Tom var riktigt bra i början av säsongen innan han råkade ut för en hjärnskakning. Därefter hade han det lite tuffare, men får han nu en hel försäsong så kan han säkert lyfta sig i höst.

Hammers har nu bara tre platser kvar i truppen och jobbar hårt på att förstärka utifrån.

– Vi har valt att lägga fokus på forwardssidan och siktar på att få in ett par spetsspelare, men det är tufft nu under coronatider att hitta jobb och lägenhet till killarna, säger Söderström.

ANNONS