Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstad Hammers lagkapten, Robin Dahse, ser fram emot matchserien mot Visby/Roma i play in. Arkivbild. Bild: Johan Persson
Halmstad Hammers lagkapten, Robin Dahse, ser fram emot matchserien mot Visby/Roma i play in. Arkivbild. Bild: Johan Persson

Klart för play in – detta är Hammers motståndare

Det blir en tripp till Gotland och Visby för Halmstad Hammers.
Bekanta Visby/Roma är det första hindret som ska besegras i en jakt på det Hockeyallsvenska kvalet.
– Det här var ett ganska väntat motstånd för oss, säger Hammers tränare Fredrik Johansson om motståndet.

Visby/Roma blir Hammers första hinder mot ett Hockeyallsvenskt kval. Det gotländska laget valde att möta Hammers i den första rundan av play in.

– Det kom inte som någon överraskning för oss att det skulle bli Visby/Roma, vi förstod att det här skulle komma, säger Fredrik Johansson.

Han ser det som positivt att det inte blir ett helt nytt motstånd, lagen har mött varandra tidigare och i Visby/Roma återfinns numera gamla Hammers-målvakten Anton Malmborg.

– Det är klart att det är en liten fördel att vi vet hur han agerar, men samtidigt känner han också till oss, säger Johansson och fortsätter:

– Det kommer att bli tuffa matcher, de har en hel del erfarenhet från dessa typer av matcher och det finns en kultur i deras väggar. Jag tror att de kommer att växla upp och det är inget dåligt lag vi möter.

Börjar på hemmais på tisdag

Hammers inleder på hemmais på tisdag i en matchserie i bäst av tre.

– Jag tror att det är bra att börja hemma. Får vi en bra start och vinner ligger all press på dem sedan, säger Hammerstränaren som sedan får ta med sig sina mannar och bege sig till Gotland för den andra matchen på fredag och en eventuell och avgörande match under lördagen.

Hammers har en fin statistik både på hemma- och bortais och Hammers lagkapten, Robin Dahse, ser fram emot matchserien.

– Det här blir en rolig utmaning. Det är alltid speciella matchen när det kommer till slutspel. Allt höjs, tempo, närkamper, allt, säger han.

Dahse har själv aldrig mött Visby/Roma tidigare.

– Jag tror inte att jag har mött dem tidigare, men det är inget man brukar tänka på. Det spelar liksom ingen roll, säger han och fortsätter:

– Vad jag har hört är det ett väldigt bra lag som spelar tufft och fysiskt. De brukar vara med i sådana här sammanhang.

Gotlänningarna favoriter i matchserien

Han håller gotlänningarna som favoriter i matchserien.

– De kommer från allettan och ska vara favorittippade, samtidigt vet jag vad vår grupp går för, säger han.

Lagkaptenen säger att den missade allettanplatsen efter jul och spelet i fortsättningsserien har gjort att laget gått samman som trupp.

– Vi kom ihop oss som grupp och det stärkte oss. Alla köper sina roller i laget, säger han.

– Det gör att vi får vara med och spela det vi har gått så länge och längtat efter, slutspel. När det börjar bli varmt och sol ute är det ett gott tecken, då vankas hockeyslutspel och det är nu man vill vara med och spela.

Fler lokala sportnyheter hittar du här