Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ny klubb. Halmstad Hammers tidigare lagkapten och poängmaskin Sonny Karlsson kritade under fredagen på för Östersund för spel i Allettan.

Karlsson: "Jag vill spela viktiga matcher"

Halmstad Hammers tidigare lagkapten Sonny Karlsson skrev under fredagen på för Östersund. Han trivdes i Halmstad, men ville ta nästa steg i karriären för en återkomst till Allsvenskan.

– Jag vill spela viktiga matcher i Allettan. Jag trivdes jättebra i Halmstad med allting gällande jobb och hockey, men jag ville lämna när jag fick höra om intressenterna, säger 23-årige centern Sonny Karlsson. 

Dalmasen hann i höst med att göra 14 poäng på 16 matcher - bäst i laget - för Hammers i Hockeyettan. I torsdags blev det snöpligt nog för Hammersfansen klart att han, i samförstånd med klubben, bryter sitt kontrakt. 

Karlsson hade ett flertal intressenter, men valde i slutändan att skriva på för vinnaren i Hockeyettan norra - Östersunds IK. 

– Det är en bra klubb som jag mött förut. De har alltid haft ett bra lag och varit i toppen i division 1.

Han ser inga problem med att byta klubb mitt under säsongen. 

– Jag tror att det kommer att gå snabbt att komma in i laget. Det räcker att snacka lite med tränaren, så är det nog inga problem. 

Karlsson har 109 allsvenska matcher med Mora på meritlistan, men har de senaste åren hållit till i lägre serier. Han kämpar återigen för att ta sig uppåt i seriesystemet. 

– Jag känner ingen press, men alla hockeyspelare har ju ett mål att spela så högt upp som möjligt. Jag försöker bara göra så bra matcher som möjligt. Just nu ska jag göra mitt yttersta för att vinna matcher med Östersund. 

Nu får han även chans att visa upp sig för större klubbar. Ju bättre serie desto fler scouter på läktaren. 

– Det är inget att sticka under stolen med att man syns mer, så det gäller att ta chansen. 

Hur ser du på era chanser att ta er upp till Allsvenskan?
– Jag vet inte vad de satt upp för mål, men jag hoppas absolut att vi tar oss dit. Det är i varje fall mitt personliga mål att hjälpa Östersund till Allsvenskan.

Karlsson är redan på tisdag spelklar till premiärmatchen i Allettan mot Hudiksvall i nya hemmarinken Östersund Arena. 

– Jag känner mig i bra form, då jag fick mycket förtroende i Halmstad. Det blir full fart framåt.