Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det blir ingen ishockeylandskamp mellan Tre Kronor och Danmark i Halmstad Arena i mitten av april. Bild: NILS JAKOBSSON

Hockeylandskampen i Halmstad ställs in

Under fredagen fick styrelsen i Halmstad Hammers beskedet de inte ville ha: Ishockeylandskampen mellan Tre Kronor och Danmark den 18 april ställs in.
– Vi har fått beskedet muntligt och det är klart att det inte är roligt, säger Hans Erik Backman, ordförande i Hammers.

Efter de senaste dagarnas inställda idrottsevenemang både på nationell, internationell och lokal nivå fortsatte förbunden på den inslagna vägen under fredagen.

Då meddelade svenska ishockeyförbundet Halmstad Hammers att ishockeylandskampen mellan Tre Kronor och Danmark i mitten på april, inte blir av.

– Det var väl inte ett jätteöverraskande besked men det känns ändå jättetråkigt, inte roligt alls. Vi har lagt ner mycket tid på denna landskampen och nu blir den inte av, säger Hans Erik Backman, ordförande i Halmstad Hammers.

Beslutet grundar sig i coronaviruset med dess spridning och för Halmstad Hammers drabbas även ungdomssidan med inställda ungdomsserier och cuper.

Rent ekonomiskt kommer detta kännas rejält i Hammers plånbok.

– Nu spekulerar jag bara men jag skulle tro att enbart på landskampen har vi ett intäktsbortfall på 200 000-250 000 kronor. Men beroende på hur avtalen ser ut och vad ishockeyförbundet beslutar kan det bli annorlunda i slutänden, säger Backman och fortsätter:

– I värsta fall kan det handla om ett intäktsbortfall på bortåt en halv miljon med både landskampen och ungdomsserierna inräknade, oavsett kommer det att vara en betydande summa pengar för oss. Det är inget roligt alls för ett lag som hela tiden balanserar på gärdsgården för att klara ekonomin.

Fler lokala sportnyheter hittar du här