Hammers tränare Fredrik Johansson ser fram emot att få se spelarna i aktion ute på isen när det vankas träningsmatch på bortais mot Tyringe under fredagskvällen.
Hammers tränare Fredrik Johansson ser fram emot att få se spelarna i aktion ute på isen när det vankas träningsmatch på bortais mot Tyringe under fredagskvällen. Bild: Roger Larsson

Hammerstränaren: ”Han skar av en sena i handen”

Under fredagskvällen spelar Halmstad Hammers sin första träningsmatch för säsongen. Då kommer tränare Fredrik Johansson att få se samtliga nyförvärv i aktion men saknar en back efter en avskuren sena i handen.

ANNONS
|

Halmstad Hammers har tränat på i tre veckor och nu har det äntligen blivit dags för första träningsmatchen för säsongen.

Det sker under fredagskvällen när Hammers gästar Tyringe.

Men denna gång är det inte fokus på motståndarna utan på den egna truppen som ska testas och formas under försäsongen.

– Vi har kört på bra och tagit vid där vi avslutade förra säsongen. Inte med förlusten mot Tranås då, men spelet innan dess, säger Fredrik Johansson, tränare i Halmstad Hammers.

Nykomponerad kedja

Han kommer att vädra alla nyförvärv mot Tyringe och ser bland annat fram emot att få se den nykomponerade linan med Oliver Olsson, Martin Pärna och David Stenbacka i aktion.

ANNONS

– Det ska bli spännande att se dem spela match tillsammans. De har tränat ihop några gånger nu och det finns en viss kemi i den kedjan. Nu vill jag se lite offensivt hot från dem och ett rakare spel där de driver på kassen och tar avsluten, säger Johansson och fortsätter:

– De har speeden och smartnessen, den offensiva kvalitén och jag hoppas få se dem i powerplay också, säger han.

Martin Pärna får nya lekkamrater i den första träningsmatchen mot Tyringe på bortais när han får spela tillsammans med nyförvärven Oliver Olsson och David Stenbacka. Arkivbild.
Martin Pärna får nya lekkamrater i den första träningsmatchen mot Tyringe på bortais när han får spela tillsammans med nyförvärven Oliver Olsson och David Stenbacka. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Men han är även nyfiken på resten av truppen.

– Vi har en sylvass konkurrens i truppen så det går inte att åka runt och mysa på träningarna. Vi har en, två, tre gubbar extra så det gäller att vara på tårna hela tiden annars kanske någon annan kommer och tar ens plats, säger Johansson.

En annan spelare som Hammerstränaren väljer att lyfta fram är nya backen Anton Sundin.

– Han är en gigant på baksidan, en rejäl pjäs i defensiven och en fysisk spelare som kommer att göra skillnad på isen, säger Johansson.

Skar av en sena i handen

Men även spelarna som var med under fjolårssäsongen har visat framfötterna under försäsongen.

– Grabbarna har växt och tagit ett steg till. Det är riktigt spännande att se, säger Johansson.

Den enda spelaren som inte är tillgänglig för spel mot Tyringe är uppflyttade egna backen Ludvig Wulff.

ANNONS

– Han skadade sig på en träning när han fick en skridskoskena på ovansidan av handleden och skar av en sena. Han kommer att ha gips i tre veckor och är väl borta i fem-sex veckor sammanlagt, säger Johansson.

Vad är det då för typ av Hammers som kommer att kliva in på isen.

– Jämfört med i fjol är det en förstärkning av försvarsspelet. Vi kommer att spela rakare och tydligare i det offensiva spelet och det är ett lag med ett gott självförtroende som kommer att vara jagade i serien. Man kan säga att det är ett förstärkt förra årets lag som ställs på isen, säger Johansson.

ANNONS