Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Skadad spelare. Halmstad Hammers Niklas Bunnstedt – här utan hjälm – fick en hjärnskakning i derbyt mot Varberg i onsdags kväll och kan vara borta en tid.

Hammersspelare fick hjärnskakning – på uppvärmningen

Halmstad Hammers forward Niklas Bunnstedt fick en hjärnskakning i samband med onsdagens derbyförlust mot Varberg och kan vara borta en tid.

– Han ska tillbaka till sjukhuset på fredag för undersökning – sedan får vi se om det är en lättare eller svårare hjärnskakning, säger Hammers sportchef Niklas Söderström.

28-åringen blev skadad när han krockade med en medspelare redan på uppvärmningen, men spelade sedan hela matchen mot Varberg (4–5).

– Han var stel och hade i ont i nacken och huvudet efteråt. Han kommer inte att spela i helgen, men är det en lättare hjärnskakning är han nog tillbaka igen i nästa vecka, hoppas Söderström.

Även Tom Mäkitalo blev skadad och fick lämna isen med axelproblem. Det ser dock inte ut att vara allvarligt.

– Nä, han fick en smäll på axeln, som först lade sig fel men sedan rättade till sig. Tom är öm och orkeslös i axeln, men förmodligen rör det sig om ett uttänjt ledband och därför har vi en liten förhoppning om att han ska kunna spela på söndag, funderar tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson.

Vad gäller Björn Hjärpe och hans skadade knä är han på bättringsvägen och har börjat smyga igång så smått. Även Jonas Blidby, som skadade sig mot Dalen, känner sig bättre och är tillbaka i träning.

– Nu har vi spelat halva serien och är inte nöjda med insatsen. Vi får hoppas att den andra halvan blir bra – med trepoängssystemet kan det snabbt bära uppåt i tabellen, säger Söderström.