Hammerscentern: ”Jag skulle börjat nytt jobb dagen efter skadan”

Det var för snart tre månader sedan som det hände. Tackling i ryggen, nyckelbenet av på två ställen, operation och resten av säsongen förstörd. Nu är Hugo Johansson tillbaka i Halmstad Hammers som i veckan startade barmarksträningen inför 2021/22.

ANNONS
|

– Jag var inte alls beredd på tacklingen, men kände direkt att nyckelbenet var av, säger den 26-årige centern som fick diagnosen nyckelbenet av på två ställen och dessutom hade benet mellan frakturerna hamnat snett.

En vecka senare opererades han för att sex veckor senare kunna börja röra på axeln igen.

– Just då kändes det hopplöst och man själv nästan meningslös när man inte kunde göra nånting. Jag skulle börja ett nytt jobb dagen därpå och i stället tvingades jag sjukskriva mig i tre månader, medger målare Johansson.

Men nu är en hungrig Hugo tillbaka efter lång rehabträning med många sega, statistiska axelövningar, där hans golftalang (hcp 5,7 och medlem i Holms GK) också hjälper till att träna upp rörligheten.

ANNONS

Bra träningsnärvaro

I veckan startade Hammers upp barmarksträningen. Löpning på Galgberget i måndags följt av fysträning på gymmet som laget själv har byggt dagen därpå.

– Att träna ensam är inte alls samma sak som att träna med grabbarna. Så det är riktigt kul att så många har kommit, trots att vi bara är några som har kontrakt, säger Hugo och avser sig själv, lagkaptenen Robin Dahse och Melker Iversen.

För träna – det lär han och lagkompisarna få göra. Mer än någonsin.

– Ja, vi ökar träningsdosen rejält och höjer kravbilden. Det måste vi för att kunna ta nästa steg, förklarar tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson och annonserar fyra gemensamma och ett eget pass i veckan fram till juli. Och ibland fem...

Även han och sportchefen Niklas Söderström gladdes åt den höga träningsnärvaron.

– Det ger helt rätt signaler som visar att de verkligen vill vara med. Ta bara William Berg i fjol som var med på varje träning, var sist att få kontrakt och sedan blev ett av säsongens stora utropstecken, påpekar de.

Senarelagd premiär

Mycket tyder också på en, på grund av coronan, senarelagd premiär först i oktober, där färre lag i serien, tio, varav bara fyra tar sig till Allettan och ettan och tvåan i Vårserien kommer att spela play inn-match, vässar konkurrensen ytterligare.

ANNONS

– Ett år till utan publik – då skulle många klubbar gå i konkurs, konstaterar Niklas krasst.

Men Hammers är redo, där nästan alla var på plats av den gångna säsongens lag på den första träningen. Förutom Jakob Hellsten, Anton Sundin, Ludvig Nilsson och Martin Vaakanainen naturligtvis, som redan har lämnat.

– Det är ett lagpussel att lägga, men det kommer att bli bra till slut. Det är jag övertygad om, där vi vill vässa vissa positioner, men framför allt behålla lagsammanhållningen, säger tränare Johansson.

Spelare Johansson håller med:

– Att inte få spela, det var förstås tråkigt och frustrerande att inte kunna bidra eftersom vi hade hittat nånting, jag Wille (Berg) och (Marcus) Borgh. Men det som jag trodde att jag skulle sakna mest var snacket i omklädningsrummet, lagsammanhållningen, grabbarna.

Har börjat jobba

Fast det behövde Hugo aldrig oroa sig för.

– Nä, jag var ju med hela tiden. På matcher och på träningar, trots att jag var skadad. Och ibland även på isen i vissa moment.

Inte förrän på slutet när han hade börjat som målare på nya jobbet och det ett tag var tal om att han skulle kunna medverka i play inn- och play off-spelet som aldrig blev av.

ANNONS

–Men då satte Försäkringskassan stopp, inflikar Hugo.

Och på isen var det Visby/Roma som gjorde samma sak, konstaterar han.

– Det var en besvikelse. Men jag tycker ändå att hela klubben är på rätt väg. Jämfört när jag kom (2018) tar både ledarna och de bärande spelarna ett större ansvar. Det känns mer professionellt så det här är en resa som jag vill vara med på.

ANNONS