Hammers vill ha stjärnan – startar Supporterspelaren

Halmstad Hammers vill ha Robin Dahse. Robin Dahse vill till Halmstad Hammers. Men problemet stavas – pengar. Därför går klubben nu ut med kampanjen Supporterspelaren.

ANNONS
|

– Vi måste hitta en extern lösning så vi startar upp en swish-kampanj och vädjar till alla våra supportrar och sponsorer. Många andra klubbar har gjort så med lyckat resultat och vi hoppas på detsamma, säger Hammers sportchef Niklas Söderström.

Dahse, som har hunnit bli 28 år, blev en stor publikfavorit under sin förra sejour i Hammers när han på 84 mål gjorde 30 mål och 28 assist och bidrog till enorm energi.

– Det är en spelare som i så fall kommer att göra skillnad. Det har han redan hunnit visa på träningen, säger Niklas och avser att spetsforwarden dessutom har gjort 16 SHL-matcher (Frölunda och Växjö Lakers) och inte minst – 208 allsvenska matcher, de flesta med IK Pantern.

ANNONS

Tränaren Fredrik Johansson håller med:

– En härlig spelartyp och en ledare både på och utanför isen. Vad jag har förstått så var han en riktig favorit bland både supportrar och sponsorer senast han var här så det hade varit fantastiskt kul om han går att lösa när han nu flyttat tillbaka till Halmstad.

Den gångna säsongen blev det spel i norska Sparta Sarpsborg med 11 mål och 12 assist på 29 matcher. Men som nybliven pappa där familjen har rotat sig i Halmstad har han hela försäsongen tränat med Hammers och är omtyckt av alla.

– Ja, därför är båda parter överens om att hitta en lösning. Men att i dessa ovissa tider signa honom och ta av den redan ansträngda budgeten skulle sända ut fel signaler när vi dessutom har varit korttidspermitterade, säger Söderström.

Hammers är mitt uppe i förberedelserna inför den kommande säsongen med första träningsmatchen borta mot Tyringe och därefter ytterligare en mot Nybro innan första träningsmatchen hemma den 9 september, även den mot Tyringe.

Efter den gångna säsongens succé med Hockeyettan-finalerna mot Väsby som kronan på verket är intresset och förväntningarna betydligt mer högt uppskruvade inför den framflyttade Hockeyettan-premiären i oktober.

– Därför måste ambitionen vara att kunna vara med där uppe i år också och med en spelare som Robin ökar chanserna, påpekar Hammers sportchef.

ANNONS

Klubben tittar också på olika lösningar, där kontrakt fram till jul kan vara en.

– Då skulle vi kunna köpa oss tid. Men självklart vill vi helst kunna skriva ett kontrakt året ut och vi vill också hitta en lösning så att han kan spela träningsmatcherna. Robin själv är beredd att jobba upptill hockeyn, men vi pratar om en kille som har varit heltidsproffs så vi kan ju inte begära att han ska spela gratis.

En viktig faktor är också hur mycket publik som kommer att tillåtas under den pågående coronapandemin.

– Ja, det blir enormt viktigt för skulle vi låt säga få ta in en tredjedel av vad hallen kan ta så hamnar vi ju ändå på förra årets publiksnitt, poängterar Niklas.

– Så nu gör vi allt för att få hit Robin och kör kampanjen fram till seriestarten och hoppas att det ska ha löst sig fram till dess.

ANNONS