Ludvig Nilsson avgjorde för Halmstad Hammers i förlängning i viktiga streckmatchen mot Nybro.
Ludvig Nilsson avgjorde för Halmstad Hammers i förlängning i viktiga streckmatchen mot Nybro. Bild: Jari Välitalo

Hammers vann till slut: ”Vi är ute på stöldturné”

Halmstad Hammers tappade 3-1 till 3-3 i sista perioden, men Ludvig Nilsson fixade bonuspoängen mot Nybro efter att ha avgjort 1,40 in i förlängningen. Segern var viktig med tanke på den stenhårda striden kring Allettan-strecket.
– Vi är ute på stöldturné den här veckan och försöker stjäla så många poäng som möjligt, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Hockeyettan södra

Nybro 3

Halmstad 4

(0-2, 1-1, 2-0, 0-1)

Hammers såg länge ut att gå mot en säker seger i Liljas arena, men Nybro utnyttjade först ett numerärt överläge till 2-3 och Fredrik Strömgren kunde sedan styra in sitt andra mål för kvällen med mindre än två minuter kvar efter att hemmalaget tagit ut målvakten.

Halmstad brukar vara starkt när det handlar om förlängning och då Ludvig Nilsson fick två chanser efter att ha halvmissat första skottet avgjorde han med att sätta pucken i mer eller mindre öppet mål till 4-3, som de flesta matcherna mot Nybro brukar sluta nuförtiden.

ANNONS

– Skönt att vinna, men lite synd att vi inte fick med oss en trepoängare. Om vi hade varit mer rejäla och nöjt oss med det enkla så hade vi tagit full pott, säger Ludvig Nilsson.

Han fortsätter:

– Jag blev lite upphakad av deras försvarare vid det avgörande målet, men pucken blev kvar och jag lyckades lobba in den över benskyddet på målvakten.

Målet som inte blev ett mål

Ett till slut rättvist resultat för Hammers var riktigt på tårna från början och spelade ut motståndarna under den första perioden. 2-0 var i underkant – inte minst sedan Robin Dahse ej fått sitt mål godkänt efter 15 sekunder.

– Det var svårt att se, men alla som var på isen sa att det var mål, förklarar Ludvig Nilsson.

Fredrik Johansson nickar instämmande:

– De flesta tyckte att det var mål och Dahse var helt övertygad. Men vi gjorde en fantastiskt bra första period, ja, den bästa vi har gjort den här säsongen. Sedan hamnade vi på hälarna igen och borde inte ha fastnat i det läget som vi gjorde i tredje perioden, tycker ”Fredda”.

Pärna upp i topp i poängligan

Då hade han fått se poängkungen Martin Pärna skicka in 1-0 och därmed gå upp i ensamt majestät i poängligan på 21 poäng.

ANNONS

26-åringen var snabb i tanken när han efter en kontring såg att Robin Johansson lämnade i en liten lucka vid främre stolpen och skickade in ledningsmålet via ryggen på hemmamålvakten.

Med 45 sekunder kvar av perioden var Pärna inblandad även i 2-0-målet när han hittade en fri Alexander Johansson som styrde in pucken från nära håll i spel i numerärt överläge.

Nybro tog över i den andra perioden och fick utdelning i powerplay då Jacob Crespin inte visste vad han hade pucken. Fredrik Strömgren kunde hårt trängd peta in reduceringen och blåsa nytt liv i matchen.

Alexander Johansson tvåmålsskytt

Mitt under hemmalagets press slarvade backen Erik Lindström, som gjorde sin 300:e match för Nybro, i Hammers zon och Alexander Johansson fick fritt fram. Den tidigare SHL-spelaren gjorde inget misstag utan stänkte in pucken bakom Robin Johansson.

Men det blev till slut dramatik in i det sista sedan Hammers misslyckats stänga till i tredje perioden. Samtliga Nybromål kom med en spelare mer på isen.

– Det blev två poäng till slut i alla fall och segermålet var psykologiskt viktigt med tanke på att vi möter Nybro igen på torsdag, tycker Johansson.

Segern i Småland var Hammers fjärde raka vinst mot Nybro.

– Jag gillar att möta dem. Det blir ofta roliga matcher med mycket fart och det brukar gynna oss. Det hoppas jag att det gör även i returmötet, slutar Ludvig Nilsson.

ANNONS

LÄS MER: Halmstad Hammers superviktiga vecka: ”Känns lite avgörande”

ANNONS