Halmstad Hammers presenterade under fredagen sitt första nyförvärv för säsongen 21/22. Arkivbild.
Halmstad Hammers presenterade under fredagen sitt första nyförvärv för säsongen 21/22. Arkivbild. Bild: Johan Persson

Hammers värvar poängkung från seriekonkurrent

Halmstad Hammers värvar poängkung från seriekonkurrenten Hanhals. Snart 20-årige Ludvig Levinsson är klar och Hammers första nyförvärv är därmed i hamn.
– Det är en kille som vi verkligen ville ha, säger Hammers sportchef Niklas Söderström.

ANNONS
|

Ludvig Levinsson var utlånad till Hanhals från Frölundas juniorer under säsongen som gick och den skridskoskicklige centern/forwarden levererade verkligen under sin första seniorsäsong.

33 poäng på 32 matcher via 15 mål och 18 assist skickade upp den unge Levinsson i topp i den interna poängligan under fortsättningsserien.

– Det gick bra efter jul framför allt. Det var kul att få spela mina första seniormatcher eftersom J20:s matcher i Frölunda blev nedstängda under pandemin, säger nyförvärvet.

Och den fina poängskörden var också det som gjorde att Hammers via sportchef Niklas Söderström, fick upp ögonen för Levinsson.

Puckskicklig och spelbegåvad

– Han har stor potential, är seriös med sin hockey, träningsvillig och en tävlingsmänniska, säger Söderström och fortsätter:

ANNONS

– Han har en otroligt stark skridskoåkning och är en stabil spelare trots att han inte är så stor och dessutom producerar han poäng. Han är puckskicklig och spelbegåvad och passar bra in på det vi söker.

Efter goda vitsord från Frölunda valde Hammers att bjuda ner Levinsson till Halmstad.

– Han träffade oss i tisdags och bestämde sig i onsdags, så det har gått snabbt, säger Söderström som skrivit ett ettårskontrakt med Levinsson.

– Det känns som en bra klubb att utvecklas i. Jag vet många unga spelare som tagit klivet vidare via Hammers. Drömmen är att göra en bra säsong i Hammers och ta kliet upp i allsvenskan, säger nyförvärvet själv.

Ansluter till Hammers i augusti

Det är dessutom ingen buse som Hammers kontrakterat, med sina 176 centimeter och 72 kilo, brukar Levinsson hålla sig på isen. Under fjolårssäsongen noterades han endast för 18 utvisningsminuter under hela säsongen.

– Det är där vi vill ha honom, ute på isen, säger Söderström och skrattar.

Flyttlasset till Halmstad går i augusti när Levinsson ansluter till Hammers under försäsongsträningen och fram till dess kommer han att träna med Frölunda.

Halmstad Hammers trupp består nu av: Robin Dahse, Melker Iversen, Hugo Johansson, Jakob Stöffling och Ludvig Levinsson.

ANNONS
ANNONS