Meriterat förvärv. Sonny Karlsson, 23, blir Halmstad Hammers sista nyförvärv på forwardssidan, som dock ska kompletteras med två juniorer.
Meriterat förvärv. Sonny Karlsson, 23, blir Halmstad Hammers sista nyförvärv på forwardssidan, som dock ska kompletteras med två juniorer.

Hammers värvar meriterad forward

Sonny Karlsson, 23, är klar för Halmstad Hammers. Med 109 allsvenska matcher i bagaget blir forwarden klubbens mest meriterade nyförvärv så här långt. – Jag vill vara en ledande spelare här, säger dalmasen.

ANNONS
|

Halmstad Hammers sportchef Niklas Söderström:

– Sonny är en tilltänkt spetsspelare till oss. Vi tror att han är riktigt, riktigt bra. Han har en otrolig teknik och fart, kommenterar ”Söder”.

Sonny Karlsson är hockeyfostrad i födelseorten Älvdalen men har spelat den största delen av sin karriär i Mora IK. Efter några år i J18 och J20 gjorde Karlsson A-lagsdebut under säsongen 2011/2012. Den rappe forwarden stannade ytterligare tre säsonger, gjorde 24 poäng (13+11) på 109 allsvenska matcher, innan han lånades ut till Hudiksvalls HC i division 1.

Där hann Karlsson med åtta matcher, fem mål och två assist, och det under ledning av en viss Fredrik Johansson, numer nytillträdd Hammerstränare och tillika den stora anledningen till varför Karlsson valde Halmstad.

ANNONS

– Jag har haft kontinuerlig kontakt med Fredrik och när han blev klar för Halmstad så kändes det som ett bra val. Jag har även blivit rekommenderad klubben av gamla Hammersspelare, säger 174 centimeter Karlsson.

23-åringen kommer närmast från Briancon och franska högstaligan där han på 25 matcher producerade sex mål och 19 assist – bäst i laget som slutade på den nedre halvan.

– Jag hade en stor roll i laget där och växte som spelare. Nu vill jag bli en ledande spelare här också, säger Karlsson som hoppas bidra med fart, energi och sitt power play-spel.

ANNONS