Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hammers värvar allsvensk målvakt

Adam Ohre, 22, från allsvenska Timrå – där har ni en av Halmstad Hammers målvakter den kommande säsongen.

– En riktig klassmålvakt, konstaterar tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson belåtet.

Trots att Ohre tar klivet ner en division ser han det ändå som en nytändning:

– Ja, jag har pratat med min kompis Anton (Avehag som förlängde med Hammers i veckan) och andra och bara hört gott om Halmstad, både som stad och klubb. Jag har bott i Sundsvall i hela mitt liv så bara det blir nytt i sig. Sedan att gå ner en serie behöver inte alls vara ett kliv bakåt i karriären. 

– Tvärtom kan det vara ett bra steg för att få en nystart och just södra Hockeyettan håller ju så hög kvalitet. Det var därför jag ville dit med allt vad det innebär av uppmärksamhet och intresse, förklarar den sympatiske medelpadingen för HP-sporten.

33 allsvenska matcher varav 16 den gångna säsongen med en räddningsprocent på 88.3 blev det för den 22-årige Ohre som hade stenhård konkurrens av Johan Mattsson som kommande säsong lirar SHL-hockey i Frölunda.

– Men för mig var det för lite speltid och en jobbig säsong, inte minst mentalt. Speciellt som jag året innan hade gjort en riktigt bra säsong och gick in i den nya med stort självförtroende.

Adam beskriver sig själv som ”en skolad målvakt, snabb efter isen och duktig att läsa spelet” och hymlar inte med att han vill tillbaka till en högre nivå:

– Men gärna med Halmstad som ju, vad jag har förstått, har bra hall och bra förutsättningar. Att så många spelare sedan har gått vidare och lyckats på högre nivå tyder ju på att det är en bra förening.

Annars låg Halmstad Hammers lite lågt efter att den första kontakten var tagen. 

– Vi trodde nog inte att Adam var möjlig sett till vår ekonomi och våra resurser, medger Fredda. 

– Men han köpte våra villkor trots att han inte kommer att vara i närheten av de kontrakt som han har haft tidigare.

Det är Ohre själv också beredd på:

– Jag har aldrig jobbat förut utan det har varit hockey på heltid. Så det är också något som jag ser fram emot, att komma ut i arbetslivet för med enbart kvällsträning har man ju hela dagarna lediga annars. 

Samtidigt flyttar Hammers upp den egna talangen Jacob Crespin till A-laget.

– Han blev utsedd till J20 Elits bästa målvakt så för oss var det en självklarhet att ge honom chansen nu, påpekar Johansson.

Det innebar samtidigt att det inte längre finns plats för någon av fjolårets målvakter Oliver Eriksson och Elias Svensson.

– De fanns båda länge med i bilden så det var trist att behöva ge det beskedet, Elias som varit lojal i flera år och Oliver som inte minst i kvalet lyfte sig rejält, förklarar Fredda. 

– Samtidigt får vi nu en stor talang och en målvakt med erfarenhet som kommer från Allsvenskan där han spelat många viktiga matcher.

– En målvakt är halva laget heter det ju och lite så är det. Med en bra målvakt kan man komma väldigt långt, påpekar Hammers tränare Johansson.

Och Ohre håller med:

– Som målvakt vill man ju att det ska hetta till, man vill vara i centrum. Sedan kanske målvakten får för mycket cred när det går bra och för mycket skit när det går dåligt. Fast det är väl lite av charmen.

Det står också klart att Victor Svensson efter två säsonger återvänder till det småländska höglandet, men inte till Nässjö utan Hammers konkurrent, nykomlingen HA74 från Sävsjö. Samtidigt har det egna backlöftet Ludwig Larsson, 20, förlängt kontraktet med Hammers – Ludwig som trots sin ringa ålder kommer att göra sin fjärde A-lagssäsong.

Fler lokala sportnyheter hittar du här