Halmstad Hammers har fått in en andravåg av coronasmitta i truppen och tvingas att ställa in de kommande två matcherna mot Kalmar och Tranås.
Halmstad Hammers har fått in en andravåg av coronasmitta i truppen och tvingas att ställa in de kommande två matcherna mot Kalmar och Tranås. Bild: Johan Persson

Hammers tvingas pausa verksamheten – ny coronasmitta i truppen

Hammers tvingades att ställa in torsdagens match mot Kalmar och pausar nu verksamheten på nytt. Detta efter att flera nya covid 19-fall har konstateras i truppen.
– Det är jättetråkigt att smittan återigen kommer in i verksamheten, konstaterar Hammers sportchef Niklas Söderström.

ANNONS
|

I början av december förra året tvingades Halmstad Hammers pausa sin verksamhet på grund av flera konstaterade covid-19-fall i truppen.

Nu tvingas klubben till ytterligare en ofrivillig paus då flera ny fall har konstaterats i truppen.

– Det är jättetråkigt att vi tvingas pausa och att smittan återigen kommer in i verksamheten. Sen är situationen som den är och det är flera andra klubbar som har tvingats att tillfälligt stänga ner, säger sportchef Niklas Söderström.

– Vi har sju, åtta spelare som inte har haft smittan än men nu har det börja sprida sig i truppen igen. Innan matchen sist hade vi både en ledare och en spelare som var hemma med covid. Men på gårdagens träning var det flera spelare som kände sig dåliga och ytterligare en spelare under torsdag morgon som inte mådde bra.

ANNONS

Avbrottet kommer olägligt på nytt

Förutom torsdagens match mot Kalmar ställs även bortamatchen mot Tranås på lördag in.

– Vi agerade snabbt på torsdag förmiddag i och med att vi nu har fem, sex konstaterade fall i truppen så vi ringde Hockeyettan och konsulterade med dem. Då bestämde vi oss för att vi tyvärr får ställa in de kommande två matcherna. Man måste respektera motståndarna med så att inte de smittas.

Avbrottet kommer olägligt rent sportsligt för Hammers då man har ett sexpoängsförsprång i toppen av fortsättningsserien av Hockeyettan södra.

– Det är lite olyckligt att det kommer nu när vi är på gång. Det kom olägligt första gången också när vi var på gång och hade Allettan-platsen inom räckhåll och fick flera veckors uppehåll.

– Förhoppningsvis kommer inte så många fler få det hos oss men vi har några till i truppen som inte har haft det än. Vi får avvakta till efter helgen och se hur allting är, avslutar Söderström.

ANNONS