Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Emil Sätterman satte första målet för Hammers mot Varberg redan efter drygt en minut.

Hammers tredje seger mot Varberg

21.30 Hammers fick äntligen målskyttet att lossna – i alla fall lite...

Att kalla det islossning vad gäller målskyttet för Hammers är kanske att ta i, men fyra mål (på två perioder) räckte i alla fall till säsongens tredje seger mot Varberg Vipers.
Hammers har i evigheter varit Hallands bästa ishockeylag, men utmanas nu av Varberg som i och för sig fortfarande ligger före i tabellen i kraft av bättre målskillnad, men Halmstadlaget visade än en gång vem som är storebror i de inbördes mötena.
Båda Hallandslagen befinner sig i ”ingenmansland” med nio poäng upp till kvalplats uppåt och lika många till negativt kval. När halva fortsättningserien är avverkad lutar det alltså åt att Hammers säsong tar slut tidigt i år också..?
– Vi får ta en match i taget, men skall inte vara i riskzonen för kval neråt i alla fall, säger Emil Sätterman, teknisk forward i Hammers andraformation.
– Jag tycker vi har ett bra lag som skall vara högre upp i tabellen, men tyvärr har det låst sig när vi spelat hemma av någon anledning.
Ja, Hammers är ett av få lag som hellre tycks spela borta och lördagens triumf i Varbergs ishall var lagets sjunde på bortais, medan man bara vunnit fem matcher hemma i arenan.
– Vi har haft svårt att göra mål trots att vi ofta spelat ganska bra, förklarar Sätterman, som var den som visade vägen mot Varberg.
Redan efter 1.32 slog han in pucken efter ett osjälviskt pass av seriens passningskung Douglas Lögdahl.
– Det gick inte att missa, men det var nästan idiotiskt av honom att passa i stället för att skjuta själv, säger Emil, som var het i inledningen och kunde gjort två mål till efter ytterligare ett friläge och ett klockrent skott i stolpen.
Målet var Emil Sättermans första i fortsättningsserien och i andra perioden presenterade sig ytterligare två förstagångsmålgörare, Joakim Näslunds 0–2 och Joakim Perssons 1–4. Däremellan hade Marcus Borgh slagit in en målvaktsretur som direkt föranledde ett burväktarbyte i hemmalaget.
Vipers reduceringsmål tillkom i numerärt överläge sedan Hammers – enligt domaren – gjort ett felaktigt byte.
I tredje perioden pressade hemmalaget på mest hela tiden, men mer än ett mål blev det inte. Sista poängchansen försvann när Kristoffer Wikner blev utvisad med två minuter kvar och målvakten var utplockad.
– Då kändes det klart och jag tycker vi var mycket bättre än Varberg den första halvan av matchen, säger Emil Sätterman och får medhåll av sin tränare Niklas Söderström.
– Vi skulle i första hand inte jaga ett femte mål i slutperioden utan spela disciplinerat och smart, vilket lyckades trots att var kort på folk. Skönt att gå till den veckolånga vilan med en seger i ryggen och nu är det dags att vi börjar vinna hemma också!

Fler lokala sportnyheter hittar du här