Hammers tar sommarledigt efter intensiv militärdag

Tio personer utrustas med sjukvårdsväskor. Deras uppdrag: att scanna av ett utrymme efter möjliga gärningsmän och skadade personer, som de ska ge första hjälpen.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

De hittar ett par skadade offer innanför dörren som två sjukvårdare bandagerar. Övriga fortsätter och öppnar dörr efter dörr i en korridor tills de kommer till ett rum med en man som sitter ner på golvet. Framför honom ligger en pistol.

”Vapen! Avbryt!”

Samtliga tio personer backar ut ur rummet och inväntar förstärkning.

Det kunde varit en dag ur en militärutbildning, men den här gången var det Halmstad Hammers som drillades av militären Fredrik Persson, engagerad inom hockeyn i Eksjö HC. Han hämtades in för att jobba med teambuilding och stresshantering sista dagen inför sommaruppehållet.

Idén jobbades fram av militärofficeren Persson och Hammers tränare Fredrik Johansson, som känner varandra från Hammers sommarhockeyskolor.

ANNONS

– Man får bjuda på sig själv och spela lite teater. Grabbarna får också visa känslor och inte vara helt stela hela tiden, vilket också är jättebra. Sedan kan vi ledare också se vilka som tar kommando och vilka som är mer laid-back, så vi får också ut mycket av det, säger Hammerstränaren ”Freddan”.

Övningarna stärker gruppen

Persson menar att han märkte av direkt att spelartruppen är en bra grupp.

– De har svetsat ihop en egen målbild utan att de själva har märkt av det. De är vinnarskallar och alla tar ansvar i de övningar som de gjort här.

Även om det inte handlar om rena hockeyövningar menar Persson att Hammers kan få en hel del nytta av det på isen kommande säsong.

– De tar emot utmaningen otroligt häftigt. Det är igenkännande i att det är stressmoment, precis som det är på isen. De får en personlig utvecklande resa som tar alla framåt, något som även stärker teamet.

Nyförvärvet: ”Grupp med bra driv”

David Stenbacka, som anslutit från Hanhals inför den kommande säsongen, menar att dagen var givande.

– Det är verkligen något nytt. Det var spännande och lärorikt, det är ändå viktiga saker det handlar om, säger forwarden som känner att han kommit till en bra grupp.

ANNONS

– Det har känts lätt att komma hit. Det är en grupp som har bra driv och ett bra självförtroende så det är bara att haka på.

Själv hoppas han bidra med kreativitet och skapa mål för laget den kommande säsongen.

– Allettan är målet. De gjorde det bra förra året, men vi får se hur det ser ut i höst. Men vi vill till Allettan till att börja med, säger Stenbacka.

ANNONS