Det blev platt fall för Melker Iversen och Halmstad Hammers mot bottenlaget Borås, som inte hade tagit en enda trepoängare på hemmaplan den här säsongen. Bild: Johan Persson

Hammers segersvit sprack - bottennapp mot nästjumbon

Halmstad Hammers hade chans att kliva upp som tabelltrea och ta ett stort kliv mot Allettan efter jul. Men efter sex raka segrar blev det platt fall mot bottenlaget Borås.
– Vi kan inte åka runt och tycka synd om oss själva, morrar Hammers tränare Fredrik Johansson.

Borås 3

Hammers 0

(0-0,2-0, 1-0)

Hammers inledde säsongen lite knackigt, men den senaste tiden har spelet lossnat rejält och segrarna radats upp.

Mot Borås trodde nog de flesta att sviten skulle ökas på med ännu en vinst – speciellt som Borås var skade- och sjukdomsdrabbat. Fem offensiva pjäser, däribland hemmalagets fixstjärna Henrik Eriksson, saknades och klubben tvingades plocka in lånespelare och killar från U20-laget.

– Vi stämplade inte in som vi brukar göra och Borås spelade med mycket mer desperation än vad vi gjorde, men hade vi bara fått utdelning i början så hade det blivit en annorlunda match, tror Fredrik Johansson.

Men Hammers såg tungt ut redan i första perioden och det verkade som om alla väntade på att någon annan skulle ta tag i taktpinnen.

Trots spel fem mot tre och även över tre minuter i fem mot fyra fick inte Hammers hål på hemmalagets storspelande målvakt Viktor Andersson.

– Vi hade bara sex skott på mål i powerplay och var inte så farliga heller. Då blev det svårt, tycker Johansson.

Två mål inom loppet av 33 sekunder

Istället tog Borås ledningen efter 4.54 i den andra perioden när Anders Eriksson vispade in pucken och i samma veva olyckligt träffade Fredriksson med klubben i ansiktet.

Hammersbacken reste sig och spelade vidare, men fick se hemmalaget öka på till 2–0 bara 33 sekunder senare. Rasmus Olofsson blev frispelad och satte säkert pucken bakom Jacob Crespin i Hammers mål.

Gästerna försökte höja tempot, men det blev väldigt många soloåkningar och svåra passningar i höjden. Hammers hade dessutom jobbigt att ta sig in på mål mot ett väl samlat försvar.

– Vi försökte tända killarna i periodpausen och stuvade därför om i formationerna. Vi gick också ner på folk, men ingenting hjälpte. Vi var helt enkelt inte påslagna och varför vet jag inte, men ibland kan det bli så.

Hammers tog ut målvakten

I tredje perioden ökade Borås sedan lite turligt på till 3-0 sedan pucken tagit på domarens skridsko och Crespin sedan slagit den rakt på Olofsson, som kunde slå in sitt andra mål för kvällen.

Hammers tog ut målvakten de sista två minuterna, men lyckades inte skapa speciellt mycket i spel sex mot fem.

– Det är bara att åka hem och glömma den här matchen. Sedan är det fokus mot nästa vecka som gäller då vi har tre matcher på fem dagar.

På fredag väntar Tyringe (b) och på söndag Tranås (h), men först är det Kalmar som kommer på besök till Halmstad arenas ishall på onsdag.

Då lär Johansson inte behöva ruska liv i laget igen. 1-10-smällen i Kalmar i början av säsongen och söndagens bottennapp är nog tillräcklig tändvätska.