Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nöjd. Halmstad Hammers med ordförande Dan Gustavsson bröt den onda trenden med minusresultat och kunde visa upp ett plus på över 400 000 kronor på tisdagens årsmöte.

Hammers på rätt spår igen

Före detta lokförare Dan Gustavsson har fortfarande ett tungt lass att dra som ordförande i Halmstad Hammers. Men den skuldtyngda klubben anar ljus i tunneln efter att ha visat över 400 000 kronor i plusresultat för verksamhetsåret 15/16.

– Det kan se eländigt ut å ena sidan men det sköna är att vi har vänt trenden efter fler år med negativt resultat till positiv. Sen att vi har skulder som ligger kvar och skvalpar, det får vi beta av framöver, summerar Dan Gustavsson, som för ett år sedan tog över som ordförande i Halmstad Hammers efter Roger Krook och som under tisdagskvällen valdes om för ytterligare ett år.

Siffrorna för det gångna räkenskapsåret mynnade ut i ett plus på 433 753 kronor. 

– Men det är inte reviderat, vi måste utvärdera ett par konton till, säger kassören Petri Tyvelius som därför tvingas till ett extra årsmöte som preliminärt ska hållas den 16 augusti.

Plusresultatet löstes tack vare kostnadsbesparingar på material (från 729 000 säsongen 14/15 till 496 000 15/16), personalkostnader och övriga kostnader. Ett behövligt överskott med tanke på klubbens tunga ryggsäck med 1,9 miljoner i skulder, som nu alltså har minskats till dryga 1,4 miljoner.

– Ett jättebra resultat. Petri har gjort ett hästjobb, det är ingen som fattar, utbrister 61-årige Gustavsson. 

Årsmötet i Jutarums konferenslokaler i Halmstad arena, som hade samlat ett 40-tal personer, var egentligen två årsmöten i ett då föregående styrelse inte kunnat få klart sitt årsbokslut för 14/15 i tid.

Men nu kan klubben lägga det året, som slutade på minus 1,9 miljoner, till handlingarna.

– Största skulden är till Halmstad kommun och det håller på att förhandlas. Men det tar tid att få in pengar till föreningen, säger Petri Tyvelius som aviserade att han kommer att sluta som kassör.

Vad gäller elitlicensen köpte Hammers sig extra tid genom sitt plusresultat.

– Vi har ett år på oss att komma ner till nollresultat. Men om man visar en god trend, vilket vi gör nu, så kan man få dispens i ett år. Så man kan säga att vi har ett plus ett år på oss nu. Det vore väldigt skönt om man kan bli av med skulden för då kan man vara lite mer kaxig, säger Gustavsson. 

Hur ska ni lösa det?
– Det bästa som kunde hända är att en trevlig sponsor går in och lånar ut ett par miljoner så att vi blir av med skulderna och kan börja på ny kula, målet är att vi ska till Allsvenskan, drömmer Gustavsson.

Visionen är att det, allsvenskt spel, ska ske 2020.

– Det är arbetsmålet. Vi kan inte harva runt här. Halmstad är en så stor stad och det finns sådant hockeyintresse här att vi ska kunna ha ett lag på den övre halvan av Allsvenskan. Det är många pusselbitar som ska på plats innan dess. Men vi har satt ett internt mål. 

För 16/17 budgeterar klubben en vinst på 90 000 kronor. 

Nya grepp tas med ett så kallat ”cash back-kort” och en dansbandsgala som ska arrangeras i Halmstad arena i april tillsammans med Hylte/Halmstad Volley, Halmstad BTK och Halmstad IBK. Målet är att det ska ge 100 000 kronor i vinst per förening.

Fler lokala sportnyheter hittar du här