Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/21

Hammers missar Allettan: ”En sjuk jävla besvikelse”

Robin Dahses tidiga 1–0-mål hjälpte inte.
Halmstad Hammers rasade ihop i ödesmatchen hemma mot Vimmerby och missar Allettan efter storstryk med 2–6.
– Det är klart att det är en sjuk jävla besvikelse, säger Hammerskaptenen.

Hockeyettan

Hammers 2

Vimmerby 6

(1–2, 1–2, 0–2)

Hammers var piskat att vinna sina två avslutande matcher mot Vimmerby och Troja Ljungby (på onsdag) för att kunna nå Allettan, som man vann i fjol.

Men Halmstadlaget föll redan på första hindret. Nu väntar i stället spel i fortsättningsettan (start den 10 januari) medan Vimmerby knep den sista Allettan-platsen.

Efteråt var det bedrövade Hammersspelare som lämnade isen.

– Vi trodde och vi hade lag för att gå till Allettan, men nej – det håller inte, tycker jag. Vi har allt i egna händer och vi har hemmaplan, då ska vi visa att vi ska ta kommandot och hela den biten. Men Vimmerby ville mer än oss och… nej, det är inte så kul just nu, suckar Robin Dahse.

Fixade drömstart

Den förre elitserieforwarden gav ändå Hammers en drömstart i spel fyra mot fyra efter 8.59 i första perioden. Alexander Andersson bröt pucken i offensiv zon och spelade fri Dahse, som satte 1–0.

Kedjekamraten Alexander Andersson var därefter bara en träff i stolpens utsida från att göra 2–0.

I stället kvitterade Vimmerbys Jakob Karlsson i anfallet efter, med klockan på 13.38, sedan Hammers slarvat med ett uppspel.

Sedan gick det fort utför. Vimmerby gjorde 2–1 (19.20) i spel fem mot fyra, 3–1 (21.57) och 4–1 (25.43) mot en allt mer statuesk Hammersdefensiv.

– Vi kommer ut bra i början, men bjuder på alldeles för enkla mål. De får energi av det och rider vidare på det, konstaterar Robin Dahse.

Temporär uppryckning

Nye Mattias Åkessons första mål i Hammerströjan betydde reducering till 2–4 i numerärt överläge efter 13.09 i andra perioden och blev signalen till en momentan hemmauppryckning.

Men Allettan-hoppet släcktes definitivt när Vimmerbys Pierre Gustavsson petade in 5–2 mellan benen på Jacob Crespin – som hade bytt av Jakob Hellsten i Hammers bur efter 1–4-målet – 1.57 in på tredje perioden. Anton Carlsson gjorde sedan 6–2 i tom hemmakasse i slutminuten.

Förlusten är Hammers fjärde på fem matcher sedan man tvingades till speluppehåll på grund av coronautbrottet i truppen i december.

Då låg Hammers trea i tabellen med fyra poäng ned till lagen under Allettan-strecket. Nu ligger man sexa – med sju poäng upp till Vimmerby ovanför strecket.

Hur mycket fick uppehållet er att komma ur rytmen?

– Vi hade ett bra flow innan coronan och spöade Nybro på bortaplan. Det är klart att vi var ringrostiga när vi kom in i spel igen, och vi har spelare som inte är redo att spela ännu i dag. Det kan man skylla på om man vill och det kan ha spelat in – men samtidigt tycker jag att vi har en så stor trupp att vi ska kunna hantera det på ett bra sätt ändå, säger tränaren Fredrik Johansson.

Tänker ta bakvägen

I stället gäller det nu för Hammers att snabbt ladda om till fortsättningsettan och försöka nå det allsvenska kvalet den vägen.

Robin Dahse är revanschsugen. Han säger:

– Jag brukar ofta vara en positiv person, men just nu vill man bara grotta ner sig på något sätt. Men på sikt så finns det fortfarande en bakväg att gå och den ska vi jävlar ta!

LÄS MER: Tufft läge, men nu är det bara att bita i det sura äpplet

LÄS MER: Halmstad arena fick utrymmas efter brandlarm

LÄS MER: Liverapport: Hammers–Vimmerby

LÄS MER: Allsvenske backen stannar i Hammers säsongen ut

Fler lokala sportnyheter hittar du här