Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lovande kvalstart. Joakim Persson klappar om 2–1-skytten Kim Roussakoff i Hammers segermatch mot Mjölby i Halmstad arena ishall.

Hammers malde ner Mjölby i kvalstarten

Halmstad Hammers fick en lysande start i division 1–kvalet och vann med 3–1 mot Mjölby i Halmstad arena ishall. Siffor som var klart i underkant.

Hammers    3

Mjölby    1

(1–1, 1–0, 1–0)


– En ack så viktig seger. Det var skönt, pustar Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson.

Efter tre veckors vila visste varken Johansson eller någon annan var Hammers stod, men han behövde aldrig vara orolig även om hans mannar hamnade i tidigt underläge sedan David Bremer tryckt in 0–1 i power play i nionde minuten.

Det var klasskillnad mellan lagen och Hammers dominerade framför allt stort under de första 20 minuterna då hemmalaget vann skotten med förkrossande 21–3.
Det var bara målen som fattades.

Hammers radade upp chanser, men träffade både ribba och stolpe samt brände frilägen innan kvitteringen kom 47 sekunder innan pausvilan.

Aleksandr Ossipov skickade i väg ett inte allt för märkvärdigt backskott, men på något vis slank pucken in bakom annars storspelande Anton Dunåker i Mjölbys mål.

Hammers fortsatte att trumma på framåt i andra och hade ett nytt stolpskott innan Kim Roussakoff sköt in 2–1 från blålinjen.

– Det händer inte så ofta att jag gör mål så det var kul att få sätta ett i dag. Jag har inte spelat kval tidigare och det kändes att det gällde lite mer i den här matchen, säger Hammersbacken.

Mjölby fick jobba hårt i defensiven och orkade inte i det långa loppet. 1.09 in på slutperioden avgjordes matchen när Björn Hjärpe höll sig framme på en retur från sargen och petade in 3–1 bakom Dunåker.

Därefter bevakade hemmalaget ledningen och sattes inte på några större prov.

– Vi var ändå lite för stressade i vissa situationer, men det behöver vi inte vara . Det är bara att släppa 20-kilosryggsäcken och köra på, tycker Fredrik Johansson.

Han fortsätter:

– Vi har jobbat mycket med attityden under säsongen och i dag fanns både den och farten där. Nu är det dock viktigt att vi fortsätter så här på onsdag när vi möter HA74 i Sävsjö.
Hammers är favorit att vinna kvalserien.

– Ja, kan vi spela så här framöver så ska det nog gå vägen, hoppas Roussakoff.