Hammers laddar för lottning – med femte raka segern

Måstematch för motståndarna Tranås. Då visade Hammers klass och kämpade ner seriekonkurrenten i ett ovisst negativt kval.
– Vi har varit i samma situation som Tranås två gånger tidigare. De hade sin chans när vi åkte dit senast med sju ordinarie man borta, säger Fredrik Johansson, tränare i Hammers.

ANNONS
|

Hammers 3

Tranås 1

(0–0, 0–1, 3–0)

Halmstad Hammers ångade på i Hockeyettans vårserie och knep förstaplatsen i tabellen på 48 poäng, hela elva poäng mer än tvåan Kalmar.

Efter 13 segrar, två oavgjorda matcher och tre förluster är det nu äntligen dags att att kliva in i play in-serien för Hammers.

– Vi kom in som ledare i denna serien efter att ha missat en plats i Allettan och vi sa att nu finns inga om och men utan denna serien ska vi vinna, säger Hammerstränaren Fredrik Johansson och fortsätter:

– Men vi ville längre än så, vi var inte nöjda med att komma etta, två, trea och hålla oss kvar i Hockeyettan, det var inte planen. Vi skulle vidare till play in.

ANNONS

Hammers avslutade serien med fem raka segrar, varav den sista kom mot ett desperat kämpande Tranås som behövde vinna för att undvika negativt kval.

Gästerna kom också ut och tryckte på stenhårt för ett ledningsmål i inledningen av matchen.

– Vi visste att de skulle komma stenhårt och var förberedd på det. Vi sa att vi skulle överleva de första tio minuterna på ett bra sätt och vara enkla i vårt spel, säger Johansson.

– Vi kommer in mer och mer i matchen efter första powerbreaket och är stabila. Vi blir starkare och starkare, och bara maler på och det kan vi göra när vi går på åtta backar och fyra kedjor.

Enkla mål när Tranås blev desperata

Tranås tog ledningen i mellanakten när Michael Crocock satte 0–1 i powerplay.

Men sista perioden var Hammers.

Ludvig Nilsson kvitterade till 1–1, Martin Pärna ordnade ledningen genom sitt 2–1-mål och Robin Dahse satte 3–1 i tom kasse.

– Tranås blev desperata och då fick vi lite enkla mål, säger Johansson.

Målskytten Martin Pärna var nöjd med inställningen efter matchen.

– Det är skönt att få med en seger in i play in. Det ger positiv och bra energi in i laget. Sedan är det skönt att få göra mål också, det behövs. Jag hade ju några lägen i denna matchen och i andra matcher också, men det har varit lite tyngre målskytte i år. Nu hoppas jag att det lossnar i play in, säger han.

ANNONS

Ingen drömmotståndare

Play in kommer att lottas under söndagen och varken Hammerstränaren eller Pärna har någon drömmotståndare.

– Nej, jag har ingen drömmotståndare. Det spelar ingen roll vilka vi möter, det ska bara bli kul att dra igång det man har längtat efter under hela säsongen, säger Pärna.

Han får medhåll från Fredrik Johansson som ändå ger sig på att gissa kommande motståndare.

– Jag har inte heller någon drömmotståndare. Som det ser ut nu så kan det bli Visby/Roma vi får möta men det gäller att vara beredd på alla lagen, säger han.

– Vi ska bara stämpla in och göra något bra av detta också, men vi måste vara ödmjuka inför att vi kommer att möta nya lag i en helt ny play in-serie. Vi känns fräscha och vi har hittat ett sätt att vinna matcher och det tar vi med oss in i play in.

Läs mer: Liverapport 15.50: Hammers kan spela ner Tranås i negativt kval

ANNONS