Halmstad Hammers har varit hårt drabbat av covid-19 på slutet med 15 fall kring A-laget, men siktar på att kunna börja köra igång träningen igen på onsdag.
Halmstad Hammers har varit hårt drabbat av covid-19 på slutet med 15 fall kring A-laget, men siktar på att kunna börja köra igång träningen igen på onsdag. Bild: Jari Välitalo

Hammers kritik gav effekt – får nytt speldatum

Hårt coronadrabbade Halmstad Hammers kritiserade Hockeyettans stenhårda hållning kring spelschemat. Nu har man fått visst gehör när ett speldatum flyttas till efter nyår.
– Nöjd? Nej, sportsligt sett skulle man velat ha det annorlunda, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Halmstad Hammers har drabbats hårt med hela 15 fall av covid-19 i och kring A-truppen den senaste tiden vilket resulterat i flera uppskjutna matcher i Hockeyettans slutspurt, senast rivalmötet med Troja/Ljungby på fredag som måste flyttas igen.

Trots de uppskjutna matcherna och sjukdomsläget var Hockeyettans besked innan helgen att samtliga sex kvarvarande matcher ska vara spelade senast den 30 december – något som möttes med hård kritik från Hammershåll.

Men nu har Hockeyettan mjuknat i sin hållning och tillåter en speldag även den 3 januari.

Hammers siktar på att mjukstarta träningen igen från och med onsdag för att nästa vecka lägga i högsta växeln i slutspurten mot Mörrum borta på måndag och Hanhals hemma på tisdag innan jul – om spelarna är friska.

ANNONS

Hammers: ”Vi tänker inte spela med några sjuka spelare”

Därefter Nybro den 28:e och Kallinge-Ronneby den 30 december. Matcherna mot Vimmerby och Troja kommer, om klubbarna kommer överens, troligen spelas den 26 december och 3 januari.

– Men vi tänker inte spela med några sjuka spelare. Vi har eventuellt fått ett fall till också i form av Alexander Anderssson som har samma symtom. Det är lite lömskt allt det här, säger Hammers tränare Fredrik Johansson som själv varit drabbad precis som sportchefen Niklas Söderström.

Räcker de här dagarna för er innan första matchen?

– Vi får väl se. Vi kommer köra onsdag och torsdag, vara lediga på fredag och sedan försöka i helgen också. Då kanske vi har samtliga på plats. Sedan är frågan om det inte går, då går det ju inte. Då får vi se hur de svarar.

Hammers fick visst gehör efter kritiken

Ni har fått ett visst gehör. Är du nöjd?

– Nej, sportsligt sett skulle man velat ha det annorlunda. Jag kan gärna spela flera dagar i rad, men då ska alla vara friska och krya. Det här är ju ingen vanlig influensa heller. Det finns dem som inte känner något alls och de som blir trötta av en promenad.

– Men vi vill så klart spela och ro det här i land så tidigt som möjligt, men det är fortfarande hälsan vi tänker på. Det handlar om att vara lite försiktig.

ANNONS

LÄS MER:Vill Hockeyettan tvinga Hammers att spela på julafton?

LÄS MER:Hockeyettan: ”Ska vara färdigspelad innan nyår”

ANNONS