Hammers kaxiga utspel efter seriesegern: ”Tror inte man vill välja oss”

Jacob Sundberg tvingades kliva av med en befarad lätt hjärnskakning.
Men Halmstad Hammers tog revansch på Borås, säkrade seriesegern – och nu väntar play in till slutspelet.
– Jag tror inte man är så sugen på att välja oss, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Halmstad Hammers kan redan med två omgångar kvar av fortsättningsserien boka in en plats i play in som startar den 23 mars.

För när det väl gällde att säkra den sista poängen som laget behövde för att vinna serien hittade Hammers till slut receptet för att besegra mardrömsmotståndet Borås.

3–1 blev slutsiffrorna efter lagkaptenen Robin Dahse visat vägen med två mål och spelat fram till Melker Iversens avgörande i öppen kasse.

– Fantastiskt skönt efter den säsongen som har varit. Vi tappade Allettan-platsen i covid, men fick starta som etta här och har vunnit rätt matcher. Nu är jag oerhört glad och stolt att vi är i play off igen. Nu ska vi möta de stora drakarna som förra året, säger Fredrik Johansson i ett firande omklädningsrum.

ANNONS

Att insatsen som sådan mot Borås, inte minst lagets powerplay, lämnade en del i övrigt att önska spelade mindre roll när poängen var allt som räknades.

– Så var det. Vi var inte riktigt nöjda i ledarstaben, men det handlade om att vinna. Vi skulle inte slarva bort det här.

Den 23 mars drar play in-spelet igång där Hammers, som en av fyra seriesegrare i fortsättningsserierna kommer bli valda av något av de fyra lag som slutar sjua och åtta i de två Allettorna. I nuläget är det Kalix och Enköping i den norra serien och Mörrum och Visby/Roma i den södra.

Men med Hammers form på slutet, tre raka segrar, tror Fredrik Johansson inte att något lag är speciellt suget på att välja just Hammers.

– Jag tror faktiskt inte det. Något lag kommer få oss, men jag tror inte att man är så sugen att ta oss. Vi har ett flow uppe och de här matcherna vi har gjort på slutet har varit fantastiska. Kanske inte just i dag, men vi kommer bli att räkna med.

Och där hoppas han i stället att Hammers kan ha nytta av att komma från fortsättningsserien med vinster i ryggen.

– När man gör det blir man starka och kan köra. Så när vi kliver in det här är det bara möjligheter.

ANNONS

Lagkapten Dahse visade vägen

Lagkaptenen Robin Dahse, som prickade in 1–0 efter elva minuter på en sargretur och slog in 2–0 efter 19 minuter framspelad av Mattias Åkesson, håller med.

– Man får självförtroende av vinster i gruppen så det kan absolut vara en fördel, säger Dahse som visat vägen med fyra mål i de två senaste matcherna.

– Det är små marginaler i hockey. I de två senaste matcherna har det studsat min väg, säger han ödmjukt.

Hur långt kan ni gå med den här gruppen?

– Vi är en väldigt bra grupp där alla chippar in och köper sina roller. I ett kval vet man att allt kan hända så gör alla sitt kan vi gå långt med en stark grupp.

Sundberg ut skadad: ”Lätt hjärnskakning”

Enda smolket i glädjen var att centern Jacob Sundberg tvingades kliva av efter drygt sex minuter efter att en tackling från William Danielsen tagit olyckligt. Sundberg blev liggande på isen och kom inte tillbaka i spel mer medan Danielsen fick fem minuter plus matchstraff.

– Vi tror att det är en lätt hjärnskakning, säger Fredrik Johansson som räknar bort Sundberg från nästa veckas två avslutande matcher mot Tranås.

– Men det är inte en utvisning utan en schysst tackling. Han träffar inte huvudet heller utan här, inflikar Hammers sportchef Niklas Söderström.

ANNONS
ANNONS