Jacob Crespin vara bara 62 sekunder från att hålla nollan och visade att Hammers har två riktigt bra målvakter i år – också.
Jacob Crespin vara bara 62 sekunder från att hålla nollan och visade att Hammers har två riktigt bra målvakter i år – också. Bild: KRISTER ANDERSSON

Hammers imponerar – bortaslog tippade topplaget

Oliver Olsson x 2 och storspel på nytt av målvakten, den här gången Jacob Crespin. Då kunde Halmstad Hammers checka av säsongens andra raka seger i i träningsspelet trots att det nu handlade om ett topptippat Nybro Vikings borta.

ANNONS
|

Nybro 1

Hammers 2

(0–0, 0–0, 1–1, 0–1)

Hammers var också bara 62 sekunder från säsongens andra nolla efter att Jabob Hellsten hållit tätt senast mot Tyringe (3–0). Men då lyckades Adam Persson raka in 1–1 när hemmalaget under en avvaktande utvisning hade tagit ut målvakten, vilket innebar att avgörandet i stället kom 2.33 in i förlängningen när Oliver Olsson lirkade in segermålet – detta i power play.

– 1–1 kändes onödigt. Men annars gör vi två mål i power play och håller återigen tätt i boxplay. Så det märks att vi har tagit med oss självförtroendet från förra säsongen in i den här, både på träning och i matcher, för vi uppträder med en helt annan pondus, konstaterar tränaren Fredrik Johansson som lite självkrasslig själv överlät coachningen i Liljas arena till Mikael Arnudd och Tony Lindström.

ANNONS

– Jag har ingen feber, men vi håller nolltolerens för att inte ta några risker, förklarar Hammers-tränaren.

I stället fick han hemifrån se ett aggressivt Nybro med fart på skridskorna ta tag i taktpinnen mot ett stillastående Hammers som hade stora problem att få ordning på uppspelen.

– Vi börjar väldigt trevande, medger Johansson, samtidigt som laget bakåt gjorde en oerhört stabil insats, spelade smart och sällan släppte in hemmaspelarna framför mål.

Kanske berodde det delvis på att detta var Nybros fjärde träningsmatch och bara Hammers andra för i den andra perioden blev det ombytta roller.

Plötsligt var det gästerna som skapade lägen, inte minst Hampus Johansson (28), Ludvig Nilsson samt Robin Dahse i samarbete med Melker Iversen (34), Alexander Klarin (35) och Iversen själv med en backhand i bra läge som Robin Johansson parerade (38).

Men närmast mål var ändå Nybro när backen William Alftberg prickade Jacob Crespins ena stolpe (37).

– Vi har pratat mycket om att i år ska vi gå rakare på mål och det gjorde vi verkligen i dag, påpekar Fredrik.

Jodå, det skulle också betala sig när Oliver Olsson 1.08 in i tredje perioden tryckte in 1–0 på målvaktsretur i power play efter skott från Robin Dahse.

ANNONS

Nybro forcerade sedan för en kvittering och en fri Adam Persson fick, i boxplay, se Crespin göra en fenomenal räddning (54).

Men det var ändå Persson som till slut alltså lyckades spräcka Hammers-målvaktens nolla med 62 sekunder kvar sedan gästerna dessförinnan haft möjlighet att lyfta in 2–0 i öppen bur, men i stället skickat pucken till icing.

Fast sista ordet – det skulle Hammers rättvist ändå få när nyförvärvet från Kallinge Ronneby, Oliver Olsson alltså med sitt andra mål och tredje totalt på två matcher ordnade en rolig hemresa genom Småland med sitt 2–1-mål 2.33 in i förlängningen.

– Det är visserligen bara träningsmatcher, men det ger ändå ett signalvärde som visar att vi blir att räkna med i år också, påpekar Johansson.

– Och att vi har två riktigt bra målvakter även i år, Jacob (Crespin) och Jakob (Hellsten), tillägger han när hemmapremiär väntar härnäst mot Tyringe den 9 september.

ANNONS